REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

VIDEO Majstorije Yamala i Olma slomile Francuze, La Roja leti za berlinski finale!

uto. 09.07.24. | 23:01

Preokret vrijedan finala Eura

Postajala je opravdana bojazan da ćemo u minhenskom polufinalu pratiti nesadržajan ogled. Da ćemo, poučeni primjerom iz četvrtfinala kada su nas do raspucavanja 'mrcvarili Francuska i Portugal

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Francuzi su do ove utakmice zabili tek jedan pogodak i to iz penala, a njihova igra nije bila pretjerano zanimljiva. Međutim, Francuzi su ipak prihvatili želju za nadmetanjem Španjolaca pa smo od prvog kretanja lopte s centra imali utakmicu.

U takvim uvjetima se bolje snašla selekcija Španjolske koja je preokretom u četiri minute 'kupila' kartu za veliki finale u Berlinu, slomivši Francuze s 2-1 u Münchenu.

Ogled je, dakle, krenuo vatreno, a već smo u devetoj minuti svjedočili pogotku. Kritizirani Mbappé koji usput rečeno, skinuo masku za ovu utakmicu, 'uplašio' je veterana Jesusa Navasa i prvo ga navukao da se dublje povuče kako bi izbjegao zaleđe, a onda i pored njega jednostavno centrirao i pronašao usamljenog Kola Muanija koji pogađa za 1-0.

A onda je uslijedio preokret Španjolaca u samo četiri minute. Lamine Yamal se 'predstavio' Allianz Areni ponajboljim pogotkom Eura. Primio je loptu na 20-ak metara, izvagao Rabiota, pa onda naciljao druge rašlje i pogodio od stative za 1-1 u 21. minuti.

Četiri minute kasnije Dani Olmo je mekano primio loptu, prevario svog braniča, odapeo prema golu, a onda je loptu u vlastitu mrežu ubacio Koundé. Kasnije je pogodak ipak pripisan Olmu koji je stigao do trećeg gola na Euru.

Od prvog poluvremena se 'skupljala slina u ustima, očekivalo se slično i u drugom dijelu, ali na kraju je uslijedilo – antiklimaks.

Francuzima je trebao pogodak, Didier Deschamps je sve karte bacio u napad, u igru ubacio i Girouda, no Francuzi su bili suviše sterilni u svojim napadima. Istini za volju, imali su terensku inicijativu, držali loptu na polovini Španjolaca, ali premalo su ponudili s obzirom na situaciju u kojoj su se nalazili.

Nedostajalo je siline i konkretnijeg nogometa, što im je kronično nedostajalo na ovom prvenstvu, a sada ih je stajalo prolaska u finale.

Posebno samozatajan u drugom dijelu bio je Mbappé kojem smo zabilježili jedan prodor i prilično neprecizan udarac u 85. minuti. Premalo su Francuzi dobili od svojeg najboljeg nogometaša...

Španjolci su, pak, stali srednji blok, čekali brze izlaske prema naprijed preko Yamala i Williamsa i na kraju obranili prednost stečenu u prvom poluvremenu.

Španjolci sada čekaju Nizozemsku ili Englesku...

Španjolska – Francuska 2-1

Strijelci: 0-1 Kolo Muani (9., Mbappe), 1-1 Yamal (21.), 2-1 Olmo (25.)

Pogotke pogledajte OVDJE (HTV)


Tijek utakmice:


Tagovi

Euro 2024španjolska nogometna reprezentacijaFrancuska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti