Screenshot
Screenshot

VIDEO Krznar propustio slaviti, Vida zabio 'bizarni' autogol, poentirao Ljubičić

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.07.24. | 22:00

Odigrane su prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka i Konferencijske lige.

Danas su odigrane tri posljednje utakmice drugog pretkola Lige prvaka, te pet utakmica drugog pretkola Konferencijske lige. Ostale utakmice Konferencijske i Europske lige igraju se u četvrtak.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Prvak Slovenije Celje, nije uspjelo pobijediti Slovan Bratislavu na domaćem terenu (1-1) iako je momčad Damira Krznara od 30. minute igrala s igračem više. Luka Bobičanec zabio je već u 7. minuti za Celje, a izjednačio je reprezentativac Slovačke Strelec u 11.

Predivan gol Bobičaneca pogledajte OVJDE (SportKlub)

No, već u 30. minuti Savvidis je dobio izravni crveni karton. Unatoč 60 minuta igre s igračem više i dominaciji u nastavku utakmice, Celje nije uspjelo stići do pobjede koja bi ih dovela vrlo blizu trećeg pretkola.

Osim Bobičaneca od hrvatskig igrača zaigrali su Luka Menalo (do 68.) te Ivan Brnić koji je ušao u 85. minuti utakmice. Marko Tolić je cijelu utakmicu proveo na pričuvnoj klupi Slovana.

PAOK je u Solunu pobijedio Borac iz Banja Luke sa 3-2.

Grčki sastav je vodio 1-0 i 2-1, gosti su oba puta izjednačili, no domaćin je početkom drugog dijela zabio i treći gol za pobjedu.

Strijelci za solunski sastav bili su Konstantinos Koulierakis (17, 39), te William Troost-Ekong (51), dok su za Borac golove zabili Sebastian Herrera (22) i Enver Kulašin (45+3). Hrvatski vratar Dominik Kotarski je branio za PAOK. Uzvrat je 31. srpnja u Banja Luci.

Pobjedu je ostvario i Ludogorec koji je sa 2-0 porazio Dinamo iz Minska. Bernard Tekpetey (9) i Todor Nedelv (45+1) zabili su za domaćine. Uzvrat je u mađarskom Mezokovesd 31. srpnja.

U prvom kolu Konferencijske lige, grčki AEK s 4-3 je pobijedio sjajni Inter Escaldes, andorski klub koji je izbacio Velež s ukupnih 6-2. Grci su krenuli fantastično, do 53. minute imali su prednost od 4-0 i činilo se kako će već u prvom krugu riješiti pitanje prolaska. AEK je poveo već u 6. minuti golom Roberta Ljubičića.

No, u 65. Domagoj Vida postiže 'bizarni' autogol, lobom glavom s 20 metara svojeg vratara Strakoshu i vraća Inter u igru. Deset minuta kasnije Garcia nije realizirao kazneni udarac za 5-1 vodstvo AEK-a, a to je iskoristio Inter koji je golovima Andreua i Martineza u završnici susreta stigao do 'živog' rezultata.

Autogol Domagoja Vide možete pogledati OVDJE.

Vida i Ljubičić odigrali su svih 90 minuta.

Napomenimo kako je Crnogorski Dečić golovima Camaja u 62. i 66. slavio kod Dinamo Batumija, a domaće pobjede upisali su Struga protiv Pjunika (2-1) i Riga FC protiv poljskog Slaska (1-0). Auda je slavila kod Cliftonvillea 1-2.

Drugo pretkolo Lige prvaka:

PAOK - Borac Banja Luka 3-2

Ludogorec - Dinamo Minsk 2-0

Celje - Slovan Bratislava 1-1

Drugo pretkolo Konferencijske lige:

Pjunik - Struga 2-1

Riga FC - Slask 1-0

Dinamo Batumi - Dečić 0-2

AEK - Inter Escaldes 4-3

Clifoinvile - Auda 1-2


Tagovi

Kvalifikacije za Ligu prvakaAEKCeljePAOKDomagoj VidaRobert Ljubičić

Ostale Vijesti