Screenshot
Screenshot

VIDEO Krenula je Liga prvaka i odmah na početku ponudila ogromna iznenađenja, slavio Lincoln iz Gibraltara!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 09.07.24. | 20:51

Težak poraz u Walesu upisao je crnogorski Dečić, dok je Ballkani ovog utorka teže došao do slavlja u Andori nego u listopadu prošle godine protiv Dinama u Prištini.

Vratila nam se Liga prvaka! Dobro, kvalifikacije za Ligu prvaka, da budemo precizniji. Prvu utakmicu u ovoj sezoni najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu odigrali su nogometaši litavskog FK Panevezysa i finskog HJK-a, a iako su gosti bili ogromni favoriti u ovom ogledu, domaća momčad na kraju je upisala 3-0 slavlje u prvoj utakmici čime su napravili veliki korak prema prolasku u drugo pretkolo.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Momčad nekadašnjeg reprezentativca Belgije Stijna Vrevena odigrala je gotovo pa savršenu utakmicu, a njihovu uvjerljivu pobjedu nije uspjela umanjiti ni činjenica da su posljednjih 20 minuta imali igrača manje nakon što je Dieng dobio drugi žuti karton.

HJK je u ovom ogledu jako razočarao. I to iz više razloga. Osim što su 'na papiru' puno kvalitetniji, kod njih je prvenstvo u punom jeku. Naime, u Veikkausliigi je HJK dosad odigrao već 16 utakmica, trenutno su druga momčad lige, dok je Panevezys u litavskoj A Lygi, vjerovali ili ne, na pretposljednjem mjestu! I ispadanje u niži rang im opasno prijeti, jer s posljednjom Suduvom su bodovno poravnati. No, usprkos svemu, Panevezys je na kraju uvjerljivo slavio, a pogotke su postigli Veliulis (17., pogodak pogledajte OVDJE, Arena Sport), Gorobsov (65.-11m, pogodak pogledajte OVDJE, Arena Sport) te Mbo (67., pogodak pogledajte OVDJE, Arena Sport). Uzvratna utakmica na Bolt Areni u Helsinkiju na rasporedu je za točno sedam dana (18.00).

Druga utakmica bila je ona između malteškog Hamruna i Lincolna iz Gibraltara, a tamo smo još jedno veliko iznenađenje. Naime, gosti iz Gibraltara slavili su s minimalnih 1-0, a pogodak odluke postigao je Britto u 37. minuti (pogodak pogledajte OVDJE, Arena Sport). Inače, domaćin je od 10. minute igrao s igračem manje kad je Elionay zaradio izravni crveni karton, ali isto tako je u 45. minuti kod gostiju drugi žuti karton dobio Gomez pa su tako obje momčadi utakmicu završile s igračem manje.

Iako je Hamrun u drugom poluvremenu 'razbio' Lincoln (udarci na gol 10-1), momčad iz Gibraltara uspjela se obraniti te su u konačnici uspjeli ostvariti veliki uspjeh.

Spomenimo i kako je za maltešku momčad svih 90 minuta odradio Roko Prša, Siščanin koji je prošao Dinamovu školu nogometa, a na Malti je posljednje dvije godine. (G)

Iako su Crna Gora zemlja koja je dala velike nogometna imena od kojih se ipak uvjerljivo najviše ističe Dejan Savićević, njihov klupski nogomet oduvijek je bio na očajno niskim granama.

A kad pomislite da niže od toga gdje su sada više ne mogu, oni opet nekako iznenade. I to ne pozitivno...

Dečić je prošle sezone prvi put u klupskoj povijesti osvojio naslov prvaka tamošnjeg prvenstva. Imaju oni u svojim redovima neka (nama) poznata nogometna imena poput Asmira Kajevića (bivši igrač Rijeke), Stefana Milića (bivši igrač Dinama) te Saše Balića (bivši igrač Inter Zaprešića), ali ni oni (Balić nije igrao) im nisu pomogli da protiv velškog TNS-a u gostima ostvare dobar rezultat. Domaći sastav je na svojem Park Hallu, pred nešto manje od 2000 gledatelja, svladao prvaka Crne Gore s uvjerljivih 3-0. Prvo ime utakmice bio je dvostruki strijelac Young (4., 28.), dok je konačan rezultat postavio Davies (39.)

U drugom poluvremenu su gosti tek jednom ozbiljnije zaprijetili kad je u 77. minuti udarac Dresaja otišao preko gola, ali u svakom slučaju nogometaši Dečića nešto više od ovog uvjerljivog poraza nisu ni zaslužili.

Od ostalih ogleda spomenimo još kako je prošlosezonski Dinamov euro-protivnik Ballkani, koji je u Prištini svladao Plave s 2-0 u 2. kolu grupne faze Konferencijske lige, upisao 2-1 gostujuću pobjedu protiv Santa Colome iz Andore te uvjerljivu 7-1 gostujuću pobjedu FCSB-a protiv Virtusa iz San Marina. U okršaju islandskog Vikingura te Shamrock Roversa pogodaka nije bilo.



Tagovi

Liga prvakaKvalifikacije za Ligu prvakaLincoln Red Imps

Ostale Vijesti