EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Krieger
EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Krieger

VIDEO Kramarić i Beljo zabili i doveli svoje momčadi do bitnih pobjeda u Bundesligi, Sosa i dalje u mukama

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 06.05.23. | 17:15

U današnjem rasporedu još je ostala jedna utakmica

Odigrano je pet susreta ranijeg termina njemačke Bundeslige i njenog 31. kola.  U pobjedama Hoffenheima i Augsburga golove su zabijali hrvatski nogometaši Andrej Kramarić i Dion Drena Beljo.


Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)


Augsburg je slavio s 1-0 protiv Union Berlina. Momčad Diona Drene Belje je upravo golom hrvatskog golgertera stigla do pobjede.

Gol pogledajte OVDJE.


Iako smo u prvom dijelu gledali utakmicu bez golova i gostujuća momčad je imala posjed lopte na svojoj strani, domaćini su bili jako agresivni u trenucima kada su imali loptu u svojim nogama. U nastavku im se to isplatilo već u 53. minuti.

Bivši Osječanin zabio je na asistenciju Rubena Vargasa za 1-0, rezultat s kojim je susret i završen. Pomaknula su ova tri boda Augsburg na bod do Bremena koji večeras od 18.30 dočekuje Bayern na svom terenu. Sada se Beljina momčad nalazi na 13. mjestu što je tri mjesta iznad mjesta koje vodi u doigravanje za ostanak u ligi. Belji je to treći pogodak u 15. nastupu u Bundesligi ove sezone. Odigrao je 85 minuta za domaće, dok je cijelu utakmicu za Union odigrao Josip Juranović. 

Svoju je sudbinu uljepšao i Hoffenheim velikom pobjedom nad Eintrachtom iz Frankfurta rezultatom 3-1. Prvi je gol pao već u osmoj minuti kada je Christoph Baumgartner zabio za 1-0 na asistenciju Geigera, a potom je povećao Vatreni Andrej Kramarić u 41. minuti s bijele točke. To je njegov deseti gol ove sezone. Gol pogledajte OVDJE.


Visokih 3-0 na semafor je još prije kraja prvog dijela utakmice postavio Ihlas Bebou u trećoj minuti sudačke nadoknade na asistenciju Angelina.

U nastavku su u 48. minuti domaćini ostali bez Stanleya N'Sokija koji je zaradio izravan crveni karton zbog prekršaja, što je nervoznim gostima dalo vjetar u leđa pa je Mario Götze zabio za 3-1 u 54. minuti, ali to je bilo sve što su uspjeli.

Do kraja je Andrej Kramarić također zaradio žuti karton u 67. minuti zbog nepotrebnog trošenja vremena, a trener ga je na travnjaku zamijenio u 78. minuti. Jakić i Smolčić i dalje nisu na raspolaganju treneru Eintrachta.

Leipzg je u gostima slavio protiv Freiburga s 1-0. To je njihova druga ovotjedna pobjeda protiv Freiburga nakon što su ranije slavili u Kupu (5-1). U ovom prvenstvenom okršaju zabio je Kevin Kampl u 73. minuti. Dani Olmo je igrao do 78. minute za goste, a Joško Gvardiol nije bio u zapisniku.

Hertha je slavila protiv Stuttgarta u velikoj bitci za ostanak rezultatom 2-1. Sva tri gola vidjeli smo u prvom dijelu. Poveli su Berlineri preko Marc-Olivera Kempfa u 29. minuti, ali je Serhou Guirassy poravnao rezultat za deset minuta, da bi u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Florian Niederlachner opet vratio prednost domaćinima.

Filip Uremović odigrao je cijeli susret za pobjedničku momčad i u 18. minuti zaradio žuti karton zbog igranja rukom, dok je Ivan Šunjić zbog ozljede bio van zapisnika. Borna Sosa je odigrao cijeli susret za goste.

Unatoč osvojena tri boda i porazu Bochuma, Hertha je i dalje posljednji sastav lige s 25 bodova, dok su ispred nje upravo Bochum i Stuttgart s po tri boda više. Švabe su trenutno na 16. mjestu koje vodi u doigravanje za ostanak, samo dva boda iza 15. Schalkea.

Borussia Mönchengladbach slavila je s 2-0 protiv Bochuma. Golove su zabili Jonas Hofmann u 35. i Lars Stindl u 91. minuti.

Večeras se još od 18.30 sastaju Bremen i Bayern.




Tagovi

BundesligaAugsburgDion Drena BeljoHoffenheimEintracht Frankfurt

Ostale Vijesti