FIFA Plus Screenshot
FIFA Plus Screenshot

VIDEO Kraljevi Oceanije: Novi Zeland osvojio šesto zlato

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 09:50

U finalu su rutinski svladali jednog od domaćina.

Novi Zeland je šesti put u povijesti osvojio OFC Nations Cup, odnosno prvenstvo Oceanije. Dva naslova manje ima Australija (koja se od 2006. natječe pod okriljem Azijskog nogometnog saveza), a jedan naslov osvojio je Tahiti (2012.).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što je posljednji OFC Nations Cup (2020.) otkazan zbog korone, 11. izdanje natjecanja održano je na otočju Fidži i Vanuatu. Te dvije mikronezijske države susrele su se u polufinalu, a domaćin 'Final Foura' Vanuatu slavio je s 2-1 i tako izborio finale s Novim Zelandom s kojim su već igrali u grupnoj fazi natjecanja. Tada je Novi Zeland slavio s 4-0, a u finalu su bili nešto 'blaži' i pobijedili Vanuatu s 3-0.

Novi Zeland zabio je već u 2. minuti preko Howiesona, a domaćini, kojima je ovo prva medalja na kontinentalnom natjecanju, imali su aktivni rezultat sve do 83. minute kada Randall poentira za 2-0 Novog Zelanda. Konačni rezultat postavio je Mata u trećoj minuti sudačke nadoknade. Vanuatu je od 74. minute igrao bez isključenog Timothya Bouleta.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE (FIFA Plus)

Nakon što je grupnu fazu natjecanja Novi Zeland zaključio s dvije pobjede i gol-razlikom 7-0, u polufinalu je pao Tahiti s 5-0, a potom i Vanuatu u finalu s 3-0. Novi Zeland je, dakle, osvojio natjecanje sa sve četiri pobjede i gol-razlikom 15-0.

Unatoč tome, titulu najboljeg strijelca turnira uzeo je Fidžijev Roy Krishna s četiri postignuta pogotka.

Napomenimo i kako je u utakmici za broncu Tahiti svladao Fidži s 2-1. Uz zlato iz 2012., Tahiti ima još tri srebra, a ovo im je bila druga bronca. Fidži je ostao na dvije bronce, iz 1998. i 2008. (g)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

novozelandska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti