Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

VIDEO Kontroverzna situacija zbog koje je Zekić izgubio vrh tablice: „Očekujemo reakciju nadležnih institucija“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 15:56

Sudac je razljutio i Zekićevu momčad, ali na kraju utakmice i Široki Brijeg

Široki Brijeg i Sarajevo priredili su sjajnu utakmicu na Pecari, koja je završila 3-3, ali taj rezultat ne sviđa se niti jednoj strani, a ponajmanje Sarajevu. Osim tih šest golova, još su tri poništena nakon intervencije VAR-a, od čega jedan domaćinima i dva gostima. Nakon remija u 9. kolu prvenstva, bordo momčad je prvo mjesto ljestvice morala prepustiti mostarskom Zrinskom koji ima i utakmicu manje, ali momčad s Koševa ne želi to mirno gledati.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Svima je jasno! Očekujemo reakciju nadležnih institucija u zaštiti bh. nogometa od sustavnog rušenja", oštro su poručili iz Sarajeva na društvenim mrežama nakon utakmice sugerirajući na to da su zbog kontroverznih sudačkih odluka pokradeni. Širokom je poništen gol u drugoj minuti sudačke nadoknade, a četiri minute kasnije i gostima, no najviše je prašine podigla situacija iz 70. minute kada je gol Renana Oliveire poništen zbog navodnog zaleđa kada je Sarajevo trebalo otići na 1-3.


Podsjetimo, Široki je poveo 1-0 iz penala, koji je sudac Dragan Petrović dosudio na intervenciju VAR-a. Sarajevo je potzom izjednačilo (također iz jedanaesterca), da bi u drugom poluvremnu stigli i do preokreta. Potom slijedi famozna VAR intervencija u 70. minuti kada nakon gola Renana Oliveire. Nakon što je sudac pregledao snimku, odlučio je poništiti gol, Široki je izjednačio na 2-2, a do kraja su obje momčadi postigle po jedan gol i susret je završen podjelom bodova pri rezultatu 3-3.

Sažetak utakmice pogledajte ispod:


"Gledajte, ako ja krenem pričati o tome sad, onda idemo u pogrešnom smjeru. Moje je da se bavim igračima i stvarima na terenu. Ne želim se uvlačiti u to", politički je nakon utakmice rekao osječki strateg Zoran Zekić koji još ne zna za poraz otkako je sjeo na klupu Sarajeva.

Zekić nije htio o suđenju, ali neki će igrači vjerojatno na hlađenje.

"Golove primamo na nekakve ničije lopte. Konfuzija da mi to nije jasno. Ne znam jeste li primjetili, kod drugog gola lopta je išla 60 metara. Mogli smo se postaviti puno bolje. Pokušavam to igračima objasniti. To su detalji u kojima patimo. Rekao sam prije dva mjeseca da ćemo doći u neku vrstu krize. Mentalni pristup nam nije čist kao što bih ja htio. Ima detalja o kojima ćemo razgovarati, neki igrači dobijaju možda malo previše šansi."

Što je još rekao nakon utakmice pogledajte u videu ispod:



Sarajevo u idućem kolu na svom terenu dočekuje momčad Veleža, a taj susret je na programu u ponedjeljak u 21 sat. (eg)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

FK SarajevoZoran ZekićŠiroki Brijegbosna i hercegovinaBiH Premijer ligasuđenje

Ostale Vijesti