VIDEO: Joe Hart, junak plavog dijela Manchestera

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.03.15. | 09:33

Bila je ovo izvedba ravna onoj Tima Howarda na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu kada je spasio Amerikance težeg poraza protiv Belgije skupivši 15 obrana.

Sinoć je Barcelona upisala minimalnu, ali igrom uvjerljivu pobjedu na Camp Nouu protiv Manchester Cityja u sklopu uzvrata osmine finala Lige prvaka. Jedini pogodak na susretu djelo je našeg Ivana Rakitića, ali realno gledajući, rezultat je mogao biti mnogo uvjerljiviji u korist Blaugrane.

VIDEO: Rakitić zabio prvijenac u Ligi prvaka za pobjedu u ludoj utakmici na Camp Nouu!

Raketa je fantastično pogodio u 31. minuti na asistenciju Lionela Messija koji je sasvim zasluženo ponio titulu igrača utakmice. Bila je to utakmica Argentinca za 'čistu desetku' prema procjenama portala WhoScored, dok je drugo mjesto s najvećih 8.6 otišlo u ruke sinoć maestralnog Joea Harta.

Vratar Manchester Cityja je skupio 10 obrana, a velik dio njih otišao je na udarca Barcinog napadačkog trojca. Messiju je skinuo tri udarca, jednako kao i Neymaru, dok je sinoć Luisu Suarezu skinuo dvije izgledne prilike. Osim toga, riješio se i Jordija Albe u 'jedan na jedan' situaciji, a problema nije imao ni pri Iniestinom udarcu izvan kaznenog prostora.

Istina, Hart je pratila i sreća budući da je par udaraca završilo na okviru vratnice, a jedna je čak proputovala duž gol linije.

Sve u sve, veliki heroj 'Građana' koji ih je i u prvom susretu spasio težeg poraza kada je obranio udarac Messiju s bijele točke.

Spomenimo i kako je Hart najbolji vratar uzvratnih utakmica osmine finala Lige prvaka. Slijedi ga Schalkeov Timon Wellenreuther koji je na utakmici protiv Reala na Santiago Bernabeu skupio fantastičnih šest obrana, dok je treći naš Danijel Subašić s pet obrana, ujedno i najzaslužniji za prolaz Monaca protiv Arsenala.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Joe HartBarcelonaManchester CityLiga prvaka

Ostale Vijesti