VIDEO: Je li on najslabija karika posrnule engleske momčadi?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.08.14. | 20:47

Bivši prvak engleske Manchester United niti s novim trenerom nije blistavo ušao u novu sezonu.

 

Nakon uvodnog poraza od Swansea Citya 2:1 na startu sezone, momčad Louisa van Gaala nije uspjela doći do pobjede niti u drugom nastupu u Premiershipu. 'Crveni vragovi' u drugom su kolu, u posljednjoj utakmici jučerašnjeg programa na Stadionu svjetlosti odigrali tek 1:1 sa Sunderlandom i još uvijek su bez pobjede.

Blijedu prošlu sezonu završili su tek na sedmom mjestu u Engleskoj, a dolazak novog trenera, osvajača svjetske bronce iz Brazila, bivšeg nizozemskog izbornika Louisa van Gaala, tek treba polučiti rezultate.

No, kotačić u momčadi koji nikako da profunkcionira je veznjak Tom Cleverley, koji nikako ne može usrećiti navijače ManU-a. Bio je jedan od igrača kojeg se često i oštro kritiziralo tijekom katastrofalne prošle sezone, a to potvrđuje i njegova razočaravajuća statitsika u Premiershipu. Na udarac prema golu čeka još od 1. veljače, a tijekom prošle sezone samo se jednom upisao u strijelce.

U Unitedu je od 2000. godine i standardni je član prve momčadi od sezone 2011/2012. U posljednje tri godine, engleski reprezentativac, koji nije pozvan za Brazil, zabilježio je manje od 60 premierligaških nastupa i sa 25 godina, više nije toliko mlad.

Bilo je nagađanja da bi ga se novi menadžer Uniteda mogao riješiti ranije ovog ljeta ali je čini se, Cleverley još uvijek u planovima Nizozemca. Startao je u prvih 11 jučer protiv Sunderlanda, ali ponovno bez zapaženog učinka. Prošle sezone je bio žrtveno janje Uniteda i krivac za lošu sezonu. Vidjet ćemo hoćemo li sličan scenarij gledati i ove sezone ili ćemo, kako je obećao, vidjeti da je nešto naučio iz prethodnog iskustva.

"Želim dokazati da neki nisu bili u pravu. Ali prije svega se želim koncentrirati na sljedeću utakmicu. Naporno radim na treninzima i nadam se da ćemo se vratiti na pobjedničku stazu", kazao je nedavno Cleverley.

(Foto: Action Images/Screenshop Premier League)


Tagovi

Manchester UnitedTom Cleverley

Ostale Vijesti