REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

VIDEO Haaland doveo Građane na korak do 10. titule i četvrte u nizu, Gvardiolu i Kovačiću po 100 minuta

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.05.24. | 22:36

Joško Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su cijelu utakmicu, a potonji je zaradio i žuti karton.

Pogocima Erlinga Haalanda Manchester City je svladao Tottenham u Londonu s 2-0 i stigao na korak do 10. naslova prvaka, četvrte titule u nizu, šeste u zadnjih sedam sezona i osme od ulaska Abu Dhabi United grupe u klub. Građani u posljednjem kolu na Etihadu dočekuju West Ham koji igra utakmicu za prestiž. Manchester City bi pobjedom u tom dvoboju, koja bi im bila 10. u Premier ligi u nizu, obranio naslov. Tottenham je s ovim porazom ostao bez šanse za plasmanom u Ligu prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmicu je prelomio gol Erlinga Haalanda u 51. minuti utakmice na sjajno dodavanje Kevina De Bruynea, a potvrdu pobjede Norvežanin je donio Građanima u 91. minuti iz jedanaesterca kojeg je sjajnim driblingom izborio Jeremy Doku. To mu je bio 38. gol u svim natjecanjima ove sezone. Prvi vratar Manchester Cityja Ederson u 69. je zbog ozljede izašao iz igre, a zamijenio ga je Stefan Ortega. Nijemac je imao dvije velike obrane, a posebno impresivna bila je ona Heungu Minu Sonu u 87. koji se sjurio sam na gostujući gol nakon pogreške Akanjija. Utakmica je na kraju produžena 10 minuta, ali golom Haalanda iz kaznenog udarca sve je bilo riješeno.

Joško Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su svih 90. minuta. Kovačić je u 71. minuti dobio žuti karton zbog zadržavanja igre. Kovačić je dodavao sa 96-postotnom uspješnosti, a imao je i dva udarca, niti jedan opasan. Gvardiol, za promjenu, danas nije zabio, ali je odigrao sjajnu obrambenu utakmicu. Osvojio je svih šest duela u kojima se našao, imao tri oduzete lopte, dvije presječene i dva 'čišćenja'. Gvardiol je imao i četiri od četiri duge lopte te jedan pokušaj preko gola u 40. minuti.

Iako je Tottenham bolje otvorio utakmicu, najveću priliku u prvom dijelu imao je Manchester City nakon što je Gugliemo Vicario obranio sjajni volej Phila Fodean u 22. minuti. Pred kraj poluvremena Gvardiol se našao u spomenutoj šansi, ali nije iskoristio priliku koju mu je namjesto Kyle Wakler.

Početkom nastavka Haaland je realizirao vrlo lijepu akciju Guardioline momčadi, a do kraja utakmice Tottenham je pokušao stići do pogotka. Rezervni vratar Građana na kraju snosi velike zasluge za pobjedu koja bi mogla biti vrijedna titule, a posebno impresivna bila je obrana Sonu tri minuta prije isteka redovnog dijela pri rezultatu 1-0.

Dok Manchester City u posljednjem kolu (19. svibnja) lovi naslov protiv West Hama. Ukoliko Građani osvije naslov ući će u povijest jer nijedan engleski klub nije četiri godine zaredom osvojio Premiership.Tottenham igra utakmicu za prestiž kod davljenika Sheffield Uniteda.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE i OVDJE (ArenaSport) (G/)



Tagovi

Manchester CityTottenhamPremier liga

Ostale Vijesti