Screenshot Sportklub
Screenshot Sportklub

VIDEO Gvardiol zapečatio trijumf Crvenih bikova i zaradio najbolju ocjenu, Beljo zamijenjen u golijadi Bayerna i Augsburga

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 11.03.23. | 17:33

Obračun Hrvata u Frankfurtu završio je bez pobjednika

Subotnji program u njemačkoj Bundesligi obilovao je pogocima, a zabio je i hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, a obračun Hrvata u Frankfurtu završio je bez pobjednika.

Augsburg je u Münchenu već u 2. minuti (Berisha) poveo protiv Bayerna, u akciji nakon izvedenog ubačaja sa strane sudjelovao je i Beljo, no domaćin je pogocima Cancela (15.) iz mrtvog kuta i Pavarda (19.) brzopotezno preokrenuo rezultat u svoju korist. Spomenuti Dion Drena Beljo je startao u napadu gostiju sa spomenutim Berishom, točnije, malo iza njega, no zamijenjen je već na poluvremenu, taktički, tri ih je napravio trener gostiju Enrico Maassen, a Josip Stanišić je ovaj put bio na klupi Bavaraca.

U 35. minuti Bayern je već vodio 3:1, nakon kornera strijelac je ponovno Benjamin Pavard. Pred kraj poluvremena Leroy Sane je zabio za 4:1, pitanje pobjednika bilo je odlučeno… U 60. minuti s bjele točke Mergim Berisha je smanjio na 4:2, ali to kao da je probudilo domaće i Alphonso Davies je u 74. minuti zabio za 5:2. No, u trećoj minuti sudačke nadoknade Cardona je smanjio na konačnih 5:3.

Pogotke na koje prava za Hrvatsku ima Sportklub pogledajte OVDJE.

Hrvoje Smolčić i Kristijan Jakić startali su na klupi Eintrachta u Frankfurtu protiv Stuttgarta na čijem je lijevom stražnjem boku u 4-3-3 startao Borna Sosa. Domaći su poveli u 55. minuti, zabio je Sebastian Rode, Sosa ga nije uspio blokirati, bio je ‘preniztak’, a nakon tri izmjene trenera gostiju Brune Labbadije u 75. minuti Silas Katompa Mvupa je nakon protunapada izjednačiona 1:1. Jakić je u 71. minuti zamijenio Rodea, Smolčić ostao na klupi.

Pogotke na koje prava ima Sportklub pogledajte OVDJE.

Joško Gvardiol igrao je protiv Borussije iz Mönchengladbacha na svome mjestu lijevog stopera u paru s kapetanom RB Leipziga Willijem Orbanom, oporavljeni Dani Olmo bio je na klupi. I krenimo od kraja, zabio je Gvardiol za 3:0 u 80. minuti, nakon kornera, s druge vratnice, butnim mišićem, izbliza, prije njega Timo Werner (58.) i Emil Forsberg (71.-11m), no u prvom poluvremenu najveću su prigodu za vodstvo propustili gosti, vratar domaćih Janis Blaswich obranio je kazneni udarac Alassaneu Plei. U 87. minuti Olmo je zamijenio Forsberga.

Joško Gvardiol je bio igrač utakmice po Sofascoreu (dodavanja 101/107, 94%), driblinzi 3/3, duge lopte 9/11…

Pogotke na koje prava polaže Sportklub pogledajte OVDJE.

Filip Uremović ponovno je bio desni od tri stopera Herthe, a Ivan Šunjić startao s klupe protiv Mainza. Domaći su poveli iz kaznenog udarca u 18. minuti (Jessic Ngankam), izjednačio je Ludovic Ajorque u 57. Šunjić je ušao u 64. minuti.

Pogotke na koje prava ima Sportklub pogledajte OVDJE. (nl)



Tagovi

BundesligaJoško GvardiolDani OlmoKristijan JakićBorna SosaHrvoje SmolčićFilip UremovićIvan ŠunjićDion Drena Beljo

Ostale Vijesti