REUTERS/Vincent West
REUTERS/Vincent West

VIDEO Gorka pilula zapela u grlu nogometaša Celte, Mayoral spasio Getafe

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.09.24. | 18:27

Sjajna nedjelja u La Ligi

Nogometaši Athletica iz Bilbaa pobijedili su na svom San Mames stadionu Celtu 3-1 u šestom kolu španjolske La Lige.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Athletic je time, barem privremeno, skočio na treće mjesto ljestvice iza Barcelone i madridskog Reala, a junak u nedjeljnoj pobjedi bio je dvostruki strijelac Gorke Guruzeta.

Već u četvrtoj minuti poveo je Athletic nakon što se u gužvi gostujućeg šesnaesterca najbolje snašao Guruzeta. U 25. minuti gosti iz Viga su izjednačili, Iago Aspas je bio precizan s bijele točke, ali Celta je ipak na odmor otišla uz rezultatski zaostatak. Opet je koban po nju bio Guruzeta koji je glavom sjajno pogodio u 39. minuti za 2-1.

U nastavku ogleda Celta je bila aktivnija, tražila je barem bod, ali do njega nije došla. Čak štoviše, Alvaro Djalo je u 80. minuti postavio konačnih 3-1 za četvrtu pobjedu Athletica u sezoni.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

U prvom nedjeljnom susretu nije bilo pobjednika, 1-1 su odigrali nogometaši Getafea i Leganesa. Getafe je time ostao uz Las Palmas jedina momčad u La Ligi koja je i dalje bez prvenstvene pobjede. Getafeu je ovo bio četvrti remi u sezoni, a bod mu je ipak bio dovoljan da preskoči Valenciju i dođe na 18. mjesto ljestvice.

Oba su pogotka postignuta u završnom dijelu dvoboja. Poveli su gosti u 76. minuti kada je Jorge Saenz najbolje reagirao nakon prekida i iz blizine pogodio domaću mrežu. Getafe je do 1-1 stigao nakon što je Borja Mayoral realizirao jedanaesterac u 83. minuti.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

U ponedjeljak se igra posljednja utakmica ovog kola, a sastaju se Betis - Mallorca.



Tagovi

Athletic BilbaoGetafeLeganesLa Liga

Ostale Vijesti