VIDEO Gorica dovela bivšeg danskog U21 reprezentativca, pravo nastupa ima već protiv Dinama

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 03.08.23. | 09:47

Igrao je u Danskoj i Norveškoj.

Alexander Munksgaard, 25-godišnji danski nogometaš, novo je ime u kadru hrvatskog prvoligaša Gorice s kojom je Danac potpisao ugovor do lipnja 2025. godine. Munksgaard je desni bek, a po potrebi može zaigrati i stopera. U Gorici će nositi dres s brojem 13.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Profesionalnu karijeru ovaj desni bočni igrač je započeo u Midtjyllandu, a potom je igrao za Lyngby i Aarhus. Kao posuđeni igrač Aarhusa još do prije nekoliko dana je igrao za norveškog prvoligaša Aalesund, a sada se odlučio za dolazak u hrvatski nogomet. Prošao je sve reprezentativne uzraste Danske zaključno s U21 momčadi.

„Uzbuđen sam i vrlo sretan zbog dolaska u hrvatski nogomet i Goricu. Jedva čekam upoznati svoju novu momčad za koju mislim da ima dosta potencijala“, rekao je povodom dolaska među Velikogoričane Munksgaard kojem je djevojka Hrvatica i dobro je upoznat s Lijepom našom.

Gorica je u prvom kolu nove sezone remizirala protiv Varaždina 1-1, dok je u drugom pobijedila Lokomotivu 1-0 golom u sudačkoj nadoknadi. U trećem kolu, ove subote, gostuje kod prvaka Dinama na maksimirskom stadionu. Munksgaard će biti u konkurenciji Željku Sopiću već za tu utakmicu

(Hina)


Tagovi

HNK GoricaAlexander Munksgaard

Ostale Vijesti