Markku Ulander/Lehtikuva via REUTERS
Markku Ulander/Lehtikuva via REUTERS

VIDEO Englezi se protiv stare mušterije vratili na pobjednički kolosijek

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 20:01

Slavlje Tri lava u Helsinkiju

U susretu 4. kola skupine 2, drugog razreda Lige nacija Engleska je u Helsinkiju pobijedila Finsku sa 3-1 ostvarivši treću pobjedu u skupini. Bila je to deveta engleska pobjeda u 11 međusobnih susreta protiv Finske, uz dva remija.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Golove u slavlju zabili su Jack Grealish u 18. minuti, Trent Alexander-Arnold u 74. minuti, te Declan Rice u 84. minuti, dok je za domaćine zabio Arttu Hoskonen u 87. minuti.

Engleska baš kao i u nedavnom susretu protiv Grčke, veći dio susreta nije briljirala. Međutim, ovoga puta je ipak uspjela osvojiti tri boda.

Nakon domaćeg poraza od Grčke (1-2), finalisti s posljednja dva Eura bili su pod velikim pritiskom. Posebice, privremeni izbornik Lee Carsley.

Engleska je povela iz prve prave prilike na utakmici, a među strijelce se upisao Jack Grealish u 18. minuti. Finska je najbolju priliku za izjednačenje u prvom dijelu imala u 38. minuti, no Benjamin Kallman je loše pucao. Domaćin je imao odličnu priliku i u 57. minuti, no Fredik Jensen je bio neprecizan.

Engleska je korak do pobjede stigla u 74. minuti lijepim golom Trenta Alexandera-Arnolda iz slobodnog udarca. Zanimljivo, bila je to prva engleska prilika od 18. minute kada je napadač Manchester Cityja zabio vodeći pogodak.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Englezi su razriješili u 84. minuti golom Declana Ricea. Domaćin je četiri minute kasnije ublažio poraz preko Arttua Hoskonena.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE (Sportklub)

Na ljestvici skupine vode Grčka i Engleska sa po devet bodova, no Grke večeras očekuje susret protiv Irske.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Engleska nogometna reprezentacijafinska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti