EXPA/ Thomas Haumer/EXPA
EXPA/ Thomas Haumer/EXPA

VIDEO Elfsbog 'šokirao' Norvežane, Ajax i PAOK rutinski do pobjede, bivši igrač Hajduka u 2. minuti pocrvenio

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.08.24. | 23:08

Zanimljiva večer u Europskoj ligi

Ovog četvrtka nogometni fanatici mogli su uživati u 12 utakmica play-offa za Konferencijsku ligu. Vidjeli smo ukupno 33 pogotka, što u prosjeku znači više od 2.5 po utakmici, s tim da je najzanimljivja bila utakmica Jagiellonije i Ajaxa u kojoj su Kopljanici u gostima slavili s 4-1 i tako 'kaparili' grupnu fazu Europske lige.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Josip Šutalo odradio je svih 90 minuta u slavlju Ajaxa, a prvo ime utakmice bio je sjajni Akpom koji je postigao trogodak. U redovima poljske momčadi nema Hrvata, dok su iz Ajaxa ovog ljeta otišli prvo Borna Sosa, a potom i Jakov Medić.

Jako je zanimljiva bila i utakmica Moldea i Elfsborga, a nakon što su Šveđani izbacili Rijeku, sada su i s 1-0 svladali favorizirane Norvežane u gostima. Pogodak odluke postigao je Qasem u 15. minuti, isti onaj igrač koji je s pogotkom i asistencijom 'riješio' Riječane u drugoj utakmici trećeg kvalifikacijskog kola za Europsku ligu.

S 4-0 pobjedama su Europu, osim Ajaxa, 'kaparili' još nogometaši Ludogoreca, koji su bili bolji od  Petrocuba iz Moldove te nogometaši PAOK-a koji su se lako obračunali s irskom Shamrockom. Kod PAOK-a je sjajan na golu bio Dominik Kotarski, dok je Ludogorec ostao bez hrvatskog predstavnika budući da je ljetos klub napustio Simon Sliuga koji kao slobodan igrač traži novi angažman.

Veliki korak prema grupnoj fazi natjecanja napravio je i Maccabi Tel Aviv koji je s 3-0 bio bolji od TSC-a iz Bačke Topole kojeg vodi Dean Klafurić, s tim da je srpska momčad već nakon prvih 45 minuta dobila dva crvena kartona! Prvo je u 41. izravan crveni karton dobio Đorđević, a onda u sudačkoj nadoknadi prvog dijela i Banjac. Za goste je cijelu utakmicu odigrao Luka Capan.

Najefikasnija utakmica bila je ona između Lugana i Besiktasa u kojoj na kraju nije bilo pobjednika (3-3), dok s druge strane na ogledu Ferencvaroša i Borca iz Banja Luke pogodaka nije bilo, što momčad iz BiH dovodi u dobru poziciju uoči uzvrata za sedam dana.

Spomenimo kako je Victoria Plzen s 1-0 bila bolja od Heartsa, a istim rezultatom je Anderlecht u gostima svladao Dinamo Minsk. RFS je pak s 2-1 bio bolji od APOEL-a, a s tim rezultatom je Braga svladala Rapid Beč iako je bivši igrač Hajduka, Lukas Grgić, svoju momčad već u drugoj minuti ostavio na cjedilu kad je dobio izravan crveni karton. Zbog tog crvenog kartona Grgića, Beljo je iz igre izašao već u 8. minuti. (ri)

Crveni karton Grgića pogledajte OVDJE (SK)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

ElfsborgMoldeAjaxPAOKDominik KotarskiJosip ŠutaloLukas GrgićEuropska liga

Ostale Vijesti