VIDEO El Clasico u finalu SP-a: Argentina tijesno pobijedila Francusku

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 19:00

Dvoboj Argentine i Francuske bio je prava futsalska poslastica...

Argentina je u zanimljivoj drugoj utakmici polufinala Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu pobijedila Francusku s 3-2 i u finalu ove nedjelje igrat će se El Clasico između Brazila i Argentine. Gaučosi su na odmor otišli s prednosti od 2-1, a Francuzi se vraćaju početkom nastavka. Odluku o pobjedniku donio je 10-erac u 37. minuti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica je od starta krenula dinamično, po gol na obje strane. Argentina je do prednosti stigla početkom treće minute nakon što je Brandi sjajnim lažnjakom izbacio Francisa Lokoku koji ga ruši za šesterac. Kevin Arriteta, izvođač penala za Argentince, efektno je zabio za 1-0.

No, Francuzi se nisu predali, igrali su napadački, a to im se vratilo u 6. kada je Nicolas Mendez, novi igrač Novog vremena iz Makarske, zabio uz pomoć argentinskog braniča u sami kut Sarmientovog gola.

Na novi pogodak nismo trebali dugo čekati, Argentinci su probili lijevu stranu obrane Francuza, a Claudino na suprotnoj stativi iz blizine pogađa za novo vodstvo viceprvaka.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima do kraja prvog dijela. Obje momčadi imale su po nekoliko dobrih šansi, a Francuzi su u zamalo zabili. Lopta se od prečke odbila iza linije, ali je VAR snimka pokazala da je rub lopte ipak bio preko crte, tako da gol nije priznat.

Francuzi su na kraju prvog dijela imali sedam udaraca više od Argentine, ali su iskusni Gaučosi na odmor otišli s prednosti.

Francuska je bolje otvorila nastavak utakmice, krenula je po gol za izjednačenje, a dočekala ga je u 25. minuti, Nicolas Mendez je pucao, a Nicolas Sarmiento nespretno odbio loptu do Mamadoua Tourea koji iz blizine poentira za 2-2.

Nakon novog izjednačenja utakmica se pretvorila u šahovsku partiju s malo rizika. Francuzi su prvi stigli do pet faulova, a uslijedili su i faulovi Argentine tako da je za obje momčadi prvi sljedeći faul značio deseterac za suparnika. Deseterac smo dobili 11 sekundi kasnije. Ouassini Guirio napravio je prekršaj nad Bolom Alemanyijem i Argentina je dobila veliku priliku za pobjedu.

Arrieta je bio precizan i s 10 metara, Argentina je stigla do vodstva.

Francuska je krenula u igru s golmanom igračem, ali bliža idućem golu bili su Argentinci koji su presjekli loptu Francuzima i pogodili stativu.

Za poražene Francuze su osim Mendeza igrali Arthur Tchato (također iz Novog Vremena) te Steve Bendali koji je pojačao Futsal Pulu.

Argentina će tako igrati veliko finale Svjetskog prvenstva protiv Brazila, 6. studenog u Taškentu (17.00). Isti dan u 14.30 na rasporedu je utakmica za treće mjesto između Ukrajine i Francuske.

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE (Fifa Plus)



Tagovi

FutsalSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024svjetsko prvenstvo u futsaluargentinska futsal reprezentacijafrancuska futsal reprezentacija

Ostale Vijesti