Privatna arhiva
Privatna arhiva
Privatna arhiva
Privatna arhiva

VIDEO Dinamovci se bude: Po Zagrebu osvanule poruke "Ustanite, Purgeri"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.12.23. | 13:27

Još nitko nije potvrdio tko je autor ovih poruka po gradu

S maksimirskog sjevera smo bezbroj puta čuli povike "Ustanite, Purgeri", a sada ih već par dana možemo vidjeti i na raznim plakatima diljem glavnog grada Lijepe naše.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nisu ovo rezultatski najbolji trenuci zagrebačkog sporta, pamte se i bolji. Cibona je već dugo vremena na koljenima. Dok je u domaćim okvirima i dalje u vrhu, s konkurencijom u regiji teško se nosi. Dodamo li tome i konstantne polemike oko njenog statusa, a sada još na to i odlazak trenera, doista nije lijepo doba za Vukove. S druge strane, njihov protivnik KK Dinamo je četvrtoplasirana momčad domaće lige i polako gradi svoju priču, dok se Futsal Dinamo dobro nosi sa svojom konkurencijom nakon što je završio europsku priču za ovu sezonu.

Rukometna se scena, s druge strane, probudila. Iako su ulaznice za Arenu još uvijek besplatne, Liga prvaka i borbeni RK Zagreb sada ipak privlače i nekoliko tisuća gledatelja na svojim utakmicama.

Privatna arhivaPrivatna arhiva

Jasno, najviše je očiju uprto u najveći zagrebački klub - GNK Dinamo. Njihova je sezona, malo je reći turbulentna. Neki prozivaju upravu, neki proklinju dan kada su zavoljeli klub, nekima je svaka pobjeda novi tračak nade da je sve ovo bila kratkotrajna i beznačajna turbulencija. No, kako god okrenete, GNK i dalje nikoga u Zagrebu ne ostavlja ravnodušnim.

U ove hladne dane, oronule maksimirske tribine su posljednje mjesto na koje biste bez razloga otišli. No, tri vezane pobjede probudile su ipak nadu da se ova sezona još može spasiti. Jasno u Zagrebu je, možemo se cinično našaliti, minus devet. No tu su i dvije utakmice manje, a uz to još cijela polusezona za odigrati. Prije same pauze predstoji Plavima Rudeš u subotu, a 17. prosinca i onaj najveći okršaj - veliki hrvatski derbi s Hajdukom i to upravo na Maksimiru.


Teška zagrebačka publika koja ne priznaje ništa osim najboljeg možda upravo u ovim porukama koje su se pojavile po Zagrebu prepozna i svoj udio u cijeloj priči pa pomogne svojim klubovima u ostvarivanju najvećih ciljeva. Nekima će biti teže, nekiima lakše, ali sigurno će im značiti budu li ustali Purgeri. (eg)



Tagovi

GNK DinamoKK Dinamo ZagrebFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo ZagrebŽNK Dinamo ZagrebDinamo Zagreb U19

Ostale Vijesti