REUTERS/Stephanie Lecocq
REUTERS/Stephanie Lecocq

VIDEO David napravio Real Madridu isto što i Rijeci prije godinu dana, Benfica rasturila Atletico, Villa svladala Bayern

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 02.10.24. | 23:34

RB Leipzig je dvaput vodio protiv Juventusa koji je od 59. minute ostao bez isključenog vratara Di Gregorija, ali su na kraju ipak uspjeli doći do slavlja…

Devet utakmica, 26 pogodaka i samo jedan crveni karton. Tako je, ukratko, okončana srijeda u Ligi prvaka. Vidjeli smo tri pobjede domaćina, tri remija i tri pobjede gostiju, s tim da su najveća iznenađenja bile pobjede Aston Ville i Lillea protiv Bayerna, odnosno Real Madrida.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dva najveća iznenađenja su minimalne domaće pobjede Aston Ville i Lillea. Momčad Unaija Emeryja na Villa Parku je svladala Bayern, dok je Lille pogotkom Davida s bijele točke bio bolji od Real Madrida. Za Kraljevsku momčad je od 57. minute igrao Luka Modrić koji je na terenu zamijenio Endricka, a prvo ime utakmice, uz strijelca, je svakako desni bek Francuza Santos koji je 'u džep' stavio Viniciusa Juniora.

Pogodak Davida pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Što se tiče pobjede Ville, tu je heroj bio Duran koji je u 79. minuti poentirao na dodavanje Torresa, s tim da je asistent jedinog pogotka u 22. minuti također zatresao mrežu Bavaraca, ali je njegov pogodak ipak poništen.

Inače, Bayern je u utakmici dominirao, imali su 67 posto posjeda, čak 16 udaraca (7 u okvir), dok je Villa imala tri udaraca, dva u okvir, ali i jedan pogodak. A to je jedino bitno…

Kako je Villa došla do pobjede pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Liverpool je pak s 2-0 svladao Bolognu. Mac Allister je u 11. zabio za 1-0, da bi onda u 75. Salah, koji je asistirao za prvi pogodak, postavio konačan rezultat. Cijelu utakmicu kod gostiju odigrao je Nikola Moro, dok je Martin Erlić utakmicu odgledao s klupe za pričuvne igrače.

Dvije spektakularne utakmice vidjeli smo u Lisabonu i Leipzigu. Benfica je s 4-0 svladala Atletico, a posebno je briljirao Di Maria koji je oduvijek bio posebno motiviran kad bi igrao protiv svojeg 'starog' rivala. Isto tako su izvrsni bili bekovi Benfice, Carreras i Bah, baš kao što je pohvale zaslužio Kokcu koji je kreirao igru domaćina u ovom ogledu.

Najuzbudljivija utakmica dana svakako je bila ona u Leipzigu.

Već nakon 12 minuta, Thiago Motta bio je prisiljen zbog ozljeda napraviti čak dvije promjene. Prvo je u 6. iz igre izašao Bremer, da bi onda u 12. isto tako teren bio prisiljen napustiti Gonzalez. Naravno da su te izmjene poremetile Staru damu, a njihovu ošamućenost kaznio je Šeško koji je u 30. minuti sjajno zabio na dodavanje Opende.

U nastavku je prvo Vlahović zabio za 1-1 u 50. minuti, da bi onda uslijedio novi šok za goste iz Torina – crveni karton za vratara Di Gregorija!

Ušao je Perin, Šeško je tek u 65. minuti s bijele točke zabio za 2-1, a iako su mnogo potom otpisali gostujuću momčad, onda se pojavio Vlahović. I Conceicao!

Srpski napadač u 68. minuti zabio je za 2-2, da bi onda Portugalac, koji je Vlahoviću asistirao za drugi pogodak, u 82. minuti zabio za 3-2 vodstvo, a kasnije se ispostavilo i pobjedu Juventusa.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Spomenimo za kraj kako je Club Brugge u gostima svladao Sturm Graz, a Lovro Zvonarek je za domaćina zaigrao tek od 82. minute kad je na terenu zamijenio Yalcouyea. Pogodak odluke na tom susretu postigao je Tziolis u 23. minuti. (G)



Tagovi

Liga prvaka

Ostale Vijesti