REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

VIDEO Bomba iz Dortmunda: Edin Terzić više nije trener BVB-a!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 13:48

Nekadašnji pomoćnik Slavena Bilića odlazi prilično nenadano, a neki njemački mediji već su istaknuli jedno ime kao favorita za upražnjenu klupu BVB-a

Edin Terzić (41) više nije trener Borussije Dortmund, objavio je aktualni doprvak Europe na službenoj stranici. Ova vijest prilično je neočekivana budući da je hrvatski stručnjak dogurao do finala Lige prvaka, gdje je njegova momčad na Wembleyju poražena s 2-0 od Real Madrida.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Nevjerojatno mi je bolno reći ovo svim navijačima Crno-žutih, ali danas se rastajem s Borussijom Dortmund. Bila je velika čast osvojiti Kup i voditi ovaj fantastičan klub u finale Lige prvak. Nakon utakmice na Wembleyju, tražio sam sastanak s klupskim menadžmentom, jer nakon deset godina u klubu, uključujući pet godina u stožeru te dvije i pol godine kao glavni trener, osjećam da klub treba krenuti u novu eru s novim čovjekom uz liniju. Svi meni bliski ljudi znaju da je ovo bila jako teška odluka za mene, koju sam donio zadnjih tjedana, ali nakon dugih rasprava moj osjećaj se nije promijenuio. Želim Borussiji sve najbolje i ovo nije "doviđenja", nego "vidimo se uskoro". Heja BVB!", poručio je na oproštaju.

Terzić je bio pomoćnik Slavena Bilića u Besiktasu i West Hamu, a ovo mu je bio drugi mandat na klupi njemačkog giganta s kojim je 2021. osvojio DFB-Pokal. Zasad nije poznato gdje će nastaviti svoj trenerski put, a određeni njemači mediji krenuli su pisati kako bi se, usprkos najavi kako će narednih godinu dana odmarati od nogometa, za kormilo BVB-a mogao vratiti Jurgen Klopp. No, o tom potom.

“Edin je Borussijin čovjek do svoje srži. On je fantastična, iznimno draga osoba te je uvijek davao svojih 100 posto za naše boje. Zajedno smo puno toga prošli, moram priznao da sam uživao raditi s njim. Iako će sada otići nekim svojim putem, siguran sam da ćemo se jednog dana opet sresti”, naglasio je sportski direktor kluba Sebastian Kehl. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Edin TerzićBorussia DortmundBundesliga

Ostale Vijesti