Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

VIDEO Bivši HNL-ovac zabio u sarajevskom derbiju, Zekić i dalje bez poraza na vrhu tablice

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 09:10

Zanimljivo je bilo na Koševu, a donedavni članovi HNL-a su se iskazali u najboljem svjetlu

U 153. 'vječnom derbiju' Bosne i Hercegovine, Sarajevo i Željezničar su na Koševu su remizirali 1-1. Podjelom bodova, bordno momčad je opet preskočila Zrinski i stala na vrh poretka tamošnjeg prvenstva, a ujedno je Zekićeva momčad produljila i niz bez poraza koji traje od početka prvenstva.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Plavi su bolje otvorili utakmicu i već u prvim minutama imali nekoliko prilika za vodstvo, a u 12. su mrežu i zatresli, ali je gol poništen zbog zaleđa u kojem se našao Aleksandar Boljević. Željo je radio probleme obrani Sarajlija, a dodatan problem osječkom je strategu stvorila i ozljeda Domagoja Pavičića kojeg je morao zamijeniti već u prvom dijelu, u 42. minuti. Umjesto njega na teren je ušao napadač Renan Oliveira. Nakon silnih pokušaja, Željezničar je stigao do vodstva u 43. minuti susreta. Nakon sjajne akcije nekadašnji igrač Šibenika i Osijeka Amer Hiroš je uposlio Aleksandra Boljevića koji je rutinski savladao Emila Rockova i postavio rezultat prvog dijela.

"Ušli smo prenervozno sa puno neforsiranih grešaka u zadnjoj liniji. Imali smo puno problema na njihove duge lopte na Krpića dugim loptama. Drugo poluvrijeme smo bili apsolutno dominantni, dosta prilika, jednostavno nije htjela ući u gol", rekao je između ostalog Zekić nakon utakmice i u globalu dobro u dvije rečenice opisao cijeli susret.


U nastavak je osječki strateg ušao s još jednom promjenom u momčadi. Uveo je Vinka Soldu umjesto Brune Unušića i to mu se isplatilo. Sarajevo je dominiralo od početka nastavka, propustilo dvije sjajne prilike već u prvih pet minuta, da bi u 63. stigli i do izjednačenja. Lulić je ubacio s desne strane, Đuričković glavom za donedavnog HNL-ovca Soldu, koji je matirao Muftića i donio izjednačenje Bordo momčadi. Video golova pogledajte OVDJE. (Arenasport)

Nisu tu domaći stali. Redale su se još prilike Kyeremeha, Mustafića, Beganovića, ali do promjene rezultata nije došlo.

"Patili smo drugo poluvrijeme. Momci su zaslužili, krvavo su se borili. Sigurno da nam je ovaj bod puno značio, jer smo protiv Zrinjskog igrali prije tri dana, ali se i protivnik nešto pitao", smatra Denis Ćorić, trener Željezničara.

Semafor je na kraju pokazao 1-1. Zekić je tako nakon 24 sata opet spustio Zrinjski na drugu poziciju (iako Mostarci imaju jednu utakmicu manje), a vratio svoju momčad na vrh tablice sa 17 bodova iz sedam odigranih utakmica, bez upisanog poraza. Željezničar je treći s tri boda manje. Sarajevo će u sljedećem kolu gostovati na Pecari kod Širokog Brijega dok će Željezničar na svom terenu ugostiti sastav Posušja.

(eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zoran ZekićVinko SoldoFK SarajevoŽeljezničarBiH Premijer liga

Ostale Vijesti