Screenshot/SK
Screenshot/SK

VIDEO Bayern rutinski preko Stuttgarta, velika bakljada preplašila igrače, Stanišiću svih 90 minuta

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.03.23. | 20:17

Borna Sosa nije nastupio za Švabe zbog tri žuta kartona, dok je Stanišić odigrao cijeli susret za Bayern

Bayern je svladao Stuttgart 2:1. Ovom je pobjedom bavarska mašina postigla 100 gostujućih golova protiv Stuttgarta što je prvi puta u povijesti Bundeslige pošlo za rukom jednoj momčadi protiv samo jednog protivnika.

Matthijs de Ligt je prošao kroz obranu domaće momčadi nakon sjajnog dodavanja i preciznim šutem savladao golmana za 1:0.

Thomas Müller kreator je iduće Bayernove akcije iz koje se izrodio pogodak. On je odigrao dodavanje koje je pokupio Eric Maxim Choupo-Moting i pucao po golu u koji je lopta na kraju i ušla za 2:0. To je 300. gol u kojemu je sudjelovao Thomas Müller u Bundesligi sa 141 golom i 159 asistencija. On je tek drugi igrač koji je došao do te brojke. Više ima tek Robert Lewandowski (376).

Uspjeli su domaći tek smanji ti svoju bol kada je Tiago Thomas ubacio u kazneni prostor, a Juan Jose Perea glavom zabio uz desnu stativu za 2:1.

Za kraj susreta je Josip Stanišić stvorio odličnu priliku Bavarcima ubacivši loptu u šesnaesterac za Sadia Manea, ali ju je njegov suigrač poslao preko gola.

Borna Sosa nije nastupio za Švabe zbog tri žuta kartona, dok je Stanišić odigrao cijeli susret za Bayern.

Video golova pogledajte OVDJE.

Zanimljiva situaicija bila je na početku drugoga dijela. Navijači su napravili veliku bakljadu u jednom dijelu tribina, a to je preplašilo Alphonsa Daviesa i Jamala Musialu.

Video toga trenutka pogledajte OVDJE.

Ova je pobjeda uvelike pomogla Bayernu u borbi za naslov, dok je Stuttgart bacila sve bliže ponoru. Na tablici Bundeslige trenutno je opet vodeći Bayern s 49 bodova, koliko ima i Dortmund, ali Bavarci imaju bolju gol razliku. Union Berlin ima pet bodova manje od njih, dok je četvrti Leipzig s 42. Na donjem dijelu tablice četiri momčadi dijele isti broj bodova - 19. To su Stuttgart, Hoffenheim, Schalke i Bochum. Sosina momčad se još drži 'iznad vode', ali pitanje je koliko će to dugo još uspjeti. Prvi je ovo put u povijesti Bundeslige da nakon 23 odigrana kola četiri posljednje momčadi imaju isti broj bodova.


(eg)




Tagovi

2. BundesligaBayernStuttgart

Ostale Vijesti