REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

VIDEO Bara i Deco snimljeni na sastanku, Barcelona sprema novu ponudu za Olma!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.07.24. | 10:53

Nekadašnji dinamovac jedna je od glavne dvije mete Katalonaca

Iako im prva ponuda nije prihvaćena, Barcelona ne odustaje od dovođenja Danija Olma. Prije pet dana predložili su nekadašnjem dinamovcu ugovor na šest sezona u kojemu bi Leipzig dobio blizu 60 milijuna eura odšetne klauzule, koliko i traže, no način na koji je to bilo raspodjeljeno nije se svidjelo Danijevim predstavnicima. Prema informacijama koje su nam rekli španjolski kolege, bilo bi to 40 milijuna fiksno i još 20 u bonusima, što se ne sviđa Nijemcima koji žele veći iznos dobiti u jednoj isplati. Međutim, Deco i društvo nisu posustali.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dapače, španjolski medij Jijantes snimio je kako Deco, Barçin sportski direktor, i Olmovi predstavnici Juan López i Andy Bara idu na sastanak ove srijede kako bi još jednom pregovarali oko povratka djeteta La Masije koje je svoj doma napustilo prije punog desetljeća i sreću pronašao u zagrebačkom Dinamu, a potom u njemačkoj Bundesligi. Susret je održan u Barceloni i trajao je dva sata, kažu španjolski mediji. Iako je rok klauzule od 60 milijuna s Leipzigom završio 20. srpnja, i igrač i njegovi zastupnici uspjeli su natjerati njemački klub da zadrži tu brojku još nekoliko tjedana.

Danijeve namjere su nepoznate, jedino što se čini očitim je da želi napustiti Leipzig u potrazi za momčadi koja može konkurirati za najvažnije naslove. Nedavno je Olmo bio u kampu koji nosi njegovo ime (i koji se uspješno održava već peti puta). Ondje su ga dočekali i novinari te pitali za budućnost, a iako nije ništa jasno rekao, dao je naslutiti što traži ovog ljeta.

"Ne znam hoću li otići, ali želim ambiciozan projekt i pobjede", objasnio je.


Ljubimac Dinamovih navijača ima trenutni ugovor s Leipzigom do 2027. godine, a Barça još uvijek čeka da službeno zna svoj financijski 'fair-play' kako bi registrirala nova pojačanja u La Ligi. Iako je glavni cilj Barcelone Nico Williams, čelništvo Blaugrane se nada da će također uspjeti dogovoriti i katalonskog playmakera. Jer iako je Joan Laporta izjavio da ima potreban novac za potpis Nica Williamsa, koji također ima klauzulu od 60 milijuna eura, financiranje oba igrača čini se kompliciranim. Barem ako prvo ne dođe do nekih većih odlazaka ili bolje rečeno, olakšanja na budžetu kluba.

Prodaja koja je mogla generirati veću zaradu bila je ona Ronalda Arauja, ali s ozljedom koju je zaradio tijekom Copa Américe, zbog koje će četiri mjeseca biti van terena, teško da postoji momčad koja će biti zainteresirana za njega. Raphinha, još jedan igrač koji bi klubu mogao donijeti više od 50 milijuna eura, ne želi napustiti Barçu. Komplicirani scenarij koji prisiljava Joana Laportu i njegove suradnike da smisle formulama kojom bi si mogli priuštiti dva glavna cilja ovog ljeta.

Dok oni razmišljaju, pogledajte djelić Danijevih sposobnosti još iz vremena kada je igrao u modrom dresu:

(eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dani OlmoLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.BarcelonaLeipzigRB Leipzig

Ostale Vijesti