VIDEO Arsenal nastavlja gaziti, šest golova u Brightonu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.04.23. | 17:43

Odigrano je još pet utakmica današnjeg programa Premier lige.

Nakon što je Manchester City u derbiju kola nadvisio Liverpool s 4:1, istovjetnu (4:1) domaću pobjedu zabilježio je i Arsenal koji je nadvisio Leeds i ponovno stigao na osam bodova prednosti u odnosu na Manchester City uz utakmicu više.

Leeds je jako dobro ušao u dvoboj, u nekoliko je navrata ozbiljno zaprijetio Aaronu Ramsdaleu, no vodu na Arsenalov mlin usmjerio je Gabriel Jesus koji je u 35. realizirao kazneni udarac i doveo Topnike u vodstvo. Sve je bilo riješeno nakon 10 minuta nastavka, kada je Arsenal uraganom došao do neuhvatljive prednosti od 3:0. Ben White prvo je realizirao dodavanje Gabriela Martinellia, da bi Jesus, kojem je to bio prvi start u 2023., u 55. zabio svoj drugi pogodak na utakmici nakon asistencije Leandra Trossarda.

Rasmus Kristensen vratio je nadu u povratak Leedsa, no točnu na i nove Arsenalove pobjede postavio je Granit Xhaka golom u 84. na dodavanje Martina Odegaarda.

Golove s utakmice Arsenal - Leeds (4:1), a na koje prava polaže Arena Sport možete pogledati OVDJE.

Sjajnu utakmicu odigrali su Brighton i Brentford u Brightonu (3:3). U prvih 45 minuta palo je čak četiri pogotka, Brenford je dva puta poveo golovima Janssona u 10. i trećeg topnika lige Ivana Toneyja u 22., no Brighton se vraćao prvo preko Kaorua Mitome u 21., a onda i golom Dannyja Welbecka u 28. Ethan Pinnock zabio je početkom drugog dijela za treće vodstvo Brentforda, a bod Brightonu donio je Alexis Mac Allister koji je realizirao kazneni udarac u 90.

Golove s utakmice Brighton - Brentford (3:3), a na koje prava polaže Arena Sport možete pogledati OVDJE.

U preostalim utakmicama Bourmenouth je preokretom u nastavku utakmice (Tavernier i Solanke) upisao važnu pobjedu protiv Fulhama, a preokretom je do pobjede stigao i Crystal Palace. Ricardo Pereira doveo je u 56. Leicester u vodstvo da bi Daniel Iversen autogolom tri minute kasnije izjednačio, a Jean Mateta u 95. donio Palaceu važnu pobjedu u borbi za ostankom.

Važan bod u borbi za ostanak upisali su Nottingham Forest i Wolverhampton. Brennan Johnson doveo je Forest u vodstvo golom u 38., a izjednačio je Daniel Podence u 83.

Golove s utakmice Nottingham Forest - Wolverhampton (1:1), a na koje prava polaže Arena Sport možete pogledati OVDJE.

Posljednja utakmica dana igra se u 18:30 između Chelseaja i Aston Ville na Stamford Bridgeu.



Tagovi

Premier ligaArsenalLeeds UnitedBrightonBrentford

Ostale Vijesti