REUTERS/Agustin Marcarian
REUTERS/Agustin Marcarian

VIDEO Argentina u polufinalu tek nakon jedanaesteraca, Messi promašio prvi udarac!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 08:15

Aktualni svjetski i južnoamerički prvak teškom je mukom izborio polufinale Copa Americe.

Argentina je u Houstonu na jedvite jade prošla Ekvador i izborila polufinale Copa Americe. Argentina je bolje otvorila utakmicu, u prvom dijelu bila je konkretnija momčad na terenu, a na odmor se otišlo s rezultatom 1-0 za branitelja naslova, nakon što je stoper Manchester Uniteda Lisandro Martinez zabio glavom iz prekida.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, nastavak utakmice bio je sušta suprotnost. Ekvador je bio taj koji je napadao i stvarao šanse, od kojih je najveću propustio Enner Valencia, kada u 62. minuti nije realizirao kazneni udarac kojeg je skrivio Rodrigo De Paul igrajući rukom. Napadač brazilskog Internationala prevario je Emiliana Martineza, ali je umjesto u gol pogodio stativu.

Ekvadorci su dobro neutralizirali Messija kojeg su limitirali na tek jedan, ne toliko opasni pokušaj na utakmici. I, kada se činilo da će Argentina s minimalnom prednosti proći u polufinale, Ekvador je izjednačio duboko u sudačkoj nadoknadi, golom Kevina Rodrigueza glavom na dodavanje Johna Yeboaha.

Budući da na Copa Americi nema produžetaka odmah se pristupilo raspucavnanju jedanaesteraca. Messi je prvi stavio loptu na kreč i pogodio gredu. No, E. Martinez je prvo pročitao udarac Angela Mene, a potom i Alana Minde. Preostali pucaši Argentine (Julian Alvarez, Alexis Mac Allister, Gonzalo Montiel i Nicolas Otamendi) bili su prednosti i Argentina je prošla u polufinale u kojem će igrati protiv boljega iz susreta Venezuela - Kanada, a koji se igra večeras.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE (SportKlub).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Argentinska nogometna reprezentacijaekvadorska nogometna reprezentacijaCopa AmericaCopa America 2024Lionel Messi

Ostale Vijesti