VIDEO Argentina u 106. minuti zabila za poravnanje, europski prvaci sigurni protiv Uzbeka

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 24.07.24. | 16:53

Olimpijske igre neslužbeno su otvorene s dvije zanimljive nogometne utakmice....

S nogometnim turnirom otvoreno je 33. izdanje Ljetnih olimpijskih igara koje se do 11. kolovoza održavaju u Parizu. I odmah u prvog dana natjecanja, vidjeli smo dvije sjajne utakmice u kojima su sudjelovali aktualni svjetski i južnoamerički prvak Argentina te aktualni europski prvak Španjolska.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Posebno interesantna bila je utakmica između Argentine i Maroka. Marokanci su golovima Bilala El Khannoussa (VIDEO) i Soufiane Rahimija, napadača Al Aina iz UAE vodili s 2-0 sve do 68. minute kada je Giuliano Simeone (VIDEO), sin Diega Simeonea i član Atletico Madrida zabio za 1-2. Maroko je držao vodstvo sve do 16. minute sudačke nadoknade, odnosno 106. minute kada je Cristian Medina iz Boce Juniors zabio za 2-2 i to nakon prilično kaotične situacije i brojnih udaraca u šesnaestercu Maroka.

Argentina je zabila iz napada u kojem je dva puta uzdrmala okvir gola, a marokanski vratar Munir dodao i jednu obranu. Prvo je Munir obranio Alvarezov udarac, lopta se odbila do Otamendija koji je pucao, ali pogodio prečku, u nastavku akcije glavom je pucao i Bruno Amione, ali je i on uzdrmao okvir gola, da bi Medina pospremio odbijanac u gol za 2-2.

Gol za 2-2 možete pogledati OVDJE (HTV)

Nakon što je švedski sudac Glenn Nyberg, koji je produžio utakmicu čak 15 minuta, odsvirao kraj, razočarani navijači Maroka zasuli su tren brojnim predmetima, a nekolicina je preskočila ogradu i utrčala na teren, ali su ih zaštitari zaustavili. 

No, ispostavilo se da je utakmica bila suspendirana, a da je gol Argentine pao iz zaleđa. Nakon gotovo dva sata pauze, utakmica je nastavljena, gol Argentine nije priznat i Maroko je na kraju slavio s 2-1.

Najveće zvijezde argentinske reprezentacije, koja je Olimpijske igre osvojila 2004. i 2008., su Julian Alvarez i veteran Nicolo Otamendi, a s klupe ih vodi legendarni Javier Mascerano. Za momčad Maroka igrača su također zvučna imena poput Achrafa Hakimija, Abdea Ezzalzouija te vratara Munira.

U skupini s Argentinom i Marokom još se nalaze Irak i Ukrajina koji igraju u kasnijem terminu.

U skupini A, Španjolska je s 2-1 nadvisila Uzbekistan. La Roja je povela preko Marca Pubila u 29., a Uzbeki su do poluvremena izjednačili golom Eldora Šomurodova iz jedanaesteraca, u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela.

Igrač Real Sociedada Sergio Gomez u 59. minuti nije realizirao kazneni udarac, ali se tri minute kasnije 'iskupio' i zabio za konačnih 2-1.

Gol za 2-1 možete pogledati OVDJE (HTV)

U olimpijskoj reprezentaciji prvaka Europe nalazi se nekoliko zvučnih imena, poput stopera Erica Garcie i Paua Cubarsija iz Barcelone za koju nastupa i Fermin Lopez. Tu su još Alex Baena iz Villarreala, Samu Omorodion i Pablo Barrios iz Atletico Madrida, Benat Turrientes, Jon Pacheo te već spomenuti Sergio Gomez iz Real Sociedada...

Najveća zvijezda Uzbekistana je dakako ofenzivac Rome Šomurodov.

U drugom susretu iz ove skupine kasnije se sastaju Egipat i Dominikanska Republika.

Večeras je na rasporedu još šest utakmica, uključujući i ogled domaćina Francuske i SAD. U 21.00 igra se i susret između Izraela i Malija, koji će biti prvi sigurnosni test za Igre.

Na olimpijskom turniru sudjeluju nogometaši do 23 godine, ali svaka momčad može imati i tri starija igrača

(G/Hina)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Pariz 2024Argentinska nogometna reprezentacijašpanjolska nogometna reprezentacijaOlimpijske igre

Ostale Vijesti