REUTERS/Agustin Marcarian
REUTERS/Agustin Marcarian

VIDEO Argentina može i bez Messija, Kanada s 'nulom' prošla u drugi krug

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 08:02

Argentinci će u četvrtfinalu igrati protiv boljega iz susreta Ekvador - Meksiko.

Nogometaši Argentine zaključili su skupinu A s maksimalnim učinkom od devet osvojenih bodova i gol-razlikom 5-0 nakon što su u posljednjem kolu s 2-0 svladali Peru. U direktnom okršaju za drugi krug, Kanada i Čile odigrali su bez golova. Tom 'nulom' Kanada je prošla u drugi krug s četiri osvojena boda, a Čile je ostao na dva. Posljednji je Peru s jednim bodom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kanada će u četvrtfinalu igrati protiv Venezuele, a Argentina će večeras saznati svojeg suparnika - Ekvador ili Meksiko koji igraju međusobno u Glendaleu, gradu u okolici Los Angelesa.

S obzirom na to da je Argentina već ranije osigurala prvo mjesto Lionel Scaloni imao je privilegiju u zadnjem kolu odmoriti Lionela Messija, Juliana Alvareza, Artura Mac Allistera, Rodriga De Paula, Lisandra Martineza i Marcusa Acuñu, dok je Enzo Fernandez dobio posljednjih pola sata.

Iako su igrali bez većeg dijela udarne postave, Argentinci su dominirali čitavim susretom, a junak dvoboja bio je centarfor Intera Lautaro Martinez koji je zabio oba pogotka na utakmici, prvi u 47. na dodavanje Angela Di Marije, a drugi u 86. nakon greške peruanske obrane. Napomenimo kako je za Argentinu jedanaesterac promašio Leandro Paredes, a Gaučosima nije priznat niti pogodak nakon prekršaja Giovanija Lo Celsa. Peru je jedinu priliku kreirao u sudačkoj nadoknadi kada je Franco Zanelatto pogodio stativu.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE (SportKlub)

Kanadi je za prolaz bio dovoljan i bod protiv Čilea. Debitant je dobro otvorio utakmicu, a veliki poticaj bila su im dva žuta kartona koja je Gabriel Suazo dobio u razmaku od 12. do 27. minute te je Čile više od 60 minuta, uz sudačku nadoknadu, morao igrati s igračem manje u polju.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE (SportKlub).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Argentinska nogometna reprezentacijakanadska nogometna reprezentacijaČileanska nogometna reprezentacijaperuanska nogometna reprezentacijaCopa AmericaCopa America 2024

Ostale Vijesti