Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Veznjak Rijeke karijeru nastavlja u pretposljednjem klubu Bundeslige 2

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 10.08.22. | 12:00

Oprostio se porazom od Lokomotive, a u dresu kluba s Kvarnera skupio je više od 100 nastupa.

Kad se silom neprilika Ivan Lepinjica vratio s posudbe iz Zadra u Rijeku u proljetnom dijelu sezone 18./19., mnogi su pomislili kako će Rijeka na talentiranom defenzivnom veznom jednoga dana ostvariti zaraditi milijunski iznos. Krenuo je sjajno, igrao kao da je za njim 10 prvoligaških sezona, a nije dugo trebalo da se u medijima krene špekulirati s imenima brojnih klubova koji ga 'imaju na radaru'.

Tottenham, Chelsea, Toulouse, Freiburg, Wolvesi, Rangers, Leeds United, WBA… Sve su to klubovi koji su zapisali ime Ivana Lepinjiice u svoje bilježnice. Svojevremeno su Sportske novosti isticale kako je Dinamo za Lepinjicu ponudio četiri milijuna eura i kako je Damir Mišković tu ponudu odbio (siječanj 2020.), ali da je kojim slučajem predsjednik Rijeke mogao pogledati dvije i pol godine unaprijed, to sigurno ne bi napravio. Naravno, ako je u tim natpisima SN uopće bilo istine…

Lani je Lepinjica u HNL-u skupio tek 884 minute (22 nastupa), postigao je jedan pogodak, ali ni kod Tomića, a ni ranije Rožmana, nije se uspio prometnuti u standardnog prvotimca. Igrao je sve manje, s vremenom se smanjila i podrška rujevičke publike pa je tako njegov odlazak djelovao kao jedini logičan ishod.

Ove sezone upisao je tek jedan nastup. Startao je u posljednjem prvenstvenom ogledu protiv Lokomotive, upisao bi i asistenciju da je udarac Vučkića odsjeo u maloj mrežici umjesto na stativi, ali budući da je Rijeka nakon prvih 45 minuta lovila gol zaostatka, Tadić ga je na poluvremenu ostavio u svlačionici.

Ispostavit će se, to je bio i posljednji nastup Lepinjice za Rijeku, jer prema našim informacijama 23-godišnji Istrijan će svoj nogometni put nastaviti u pretposljednjoj momčadi Bundeslige 2, Arminiji.

Riječ je o prošlosezonskom prvoligašu u čijem je dresu svojevremeno veliki trag ostavio još jedan bivši igrač Rijeke, Andre Mijatović. Budući da u ovu sezonu nisu ušli najbolje (u prva tri kola upisali su jednako toliko poraza), u Arminiji su shvatili kako su im do kraja prijelaznog roka pojačanja neophodna, a jedno su pronašli baš u Rijeci.

Nema sumnje da je veliku ulogu u ovom poslu odradio i generalni menadžer za sport Robert Palikuča koji je prije dolaska na Kvarner cijelu svoju karijeru proveo u Njemačkoj.

Lepinjica, nakon 102 nastupa, četiri pogotka, dvije asistencije i dva Kupa, napušta Rijeku, s tim da još uvijek nije poznat model prema kojem odlazi u Njemačku. Preciznije, u Rijeci su to odlučili 'zatajiti', nova politika je da se takve stvari ne objavljuju u javnosti (baš kao ni duljine ugovora kod novih igrača ili onih koji produljuju suradnju), ali prema našim informacijama radi se o posudbi uz mogućnost/obvezu otkupa. Kako bilo, jasno je kako je ovo win-win situacija i za klub i za igrača budući da bi se Lepinjica pored Libera, Hodže, Selahija, Vrančića i Alvareza teško nametnuo za minutažu.

Iako je nekadašnji U21 reprezentativac prema TM-u vrijedio 1,2 milijuna eura, njegova tržišna vrijednost danas iznosi 400 tisuća eura. Isto tako, njegov odlazak nije posljednji ovog ljeta, jer na Rujevici nekako moraju namaknuti sredstva kako bi napunili svoj proračun budući da je injekcija iz Europe izostala. Najviše upita dolazi za Nediljka Labrovića, što i ne čudi budući da je svojim veoma dobrim partijama nedavno zaradio i poziv izbornika Dalića.

Broj 13 uskoro ostaje bez vlasnika, baš kao što se službena potvrda cijelog posla očekuje danas tijekom dana.

HNL, 5. kolo

Petak, 12. kolovoza

Šibenik – Istra 1961, 20.00

Subota, 13. kolovoza

Gorica – Lokomotiva, 18.30

Dinamo – Hajduk, 21.05

Nedjelja, 14. kolovoza

Osijek – Varaždin, 18.55

Rijeka – Slaven Belupo, 21.00


Tagovi

Ivan LepinjicaHNK RijekaRijekaArminia2. Bundesliganogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.

Ostale Vijesti