NK Osijek
NK Osijek

Veznjaci raspucani, Osijek pobijedio mađarskog drugoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.10.24. | 08:30

Momčad s Opus Arene u trening-utakmici slavila golovima Lime i Hernanija

Bijelo-plavi su odigrali zatvorenu trening-utakmicu protiv jednoga od vodećih mađarskih drugoligaša, momčadi Kozarmisleny. Rezultat je bio 2-0 za Coppitellijeve izabranike, a u svakom poluvremenu je postignut po jedan pogodak.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U 10. minuti Mikolčić je snažno pucao iz slobodnog udarca s više od 20 metara i pogodio gredu, a nedugo zatim Hernani je fino asistirao Ademiju koji je šutirao pokraj lijeve vratnice. Lima je u 29. minuti pucao iz okreta, bilo je to zamalo neprecizno, da bi već u sljedećem napadu Ademi zaprijetio glavom nakon ubačaja Pušića i poslao loptu iznad vratiju. Isti je igrač u šansi i nakon tridesetak minuta igre, ovaj puta nogom, kada mu je namjeru pročitao suparnički vratar.

I onda je, u 42. minuti, Osijek došao u vodstvo. Bila je to akcija u kojoj su prije strijelca sudjelovali Ademi i Dantas, da bi se Lima lijepo snašao na rubu šesnaesterca, ciljajući donji lijevi kut. Lopta se od vratnice odbila u suprotnu malu mrežicu za 1-0. Na drugoj strani, Mađari su imali dvije donekle ozbiljne situacije u našem kaznenom prostoru, no Malenica je oba puta dobro intervenirao.

Već u prvim sekundama drugog dijela susreta ta je prednost udvostručena. Malenica je ispucao loptu prema suparničkoj polovici terena, Ademi je glavom prenio u prazan prostor koji koristi Hernani i kreće sam prema vrataru Kozarmislenyja. Pritom se Portugalac odlučio na lob i izveo ga je vrlo smireno i precizno za novi pogodak.

Dvije minute kasnije Dantas je na udarcu, čuvar mreže gostiju uspijeva odbiti loptu koja završava na vratnici. Potom je Oroszi u dva navrata dobrim reakcijama sačuvao svoju momčad kada su u prigodama bili Bukvić i Jurišić da bi u 87. minuti Mikolčić još jednom pokazao koliko može biti opasan u prekidima, no ovaj je puta pogodio vanjski dio mreže.

Osijek je igrao u sastavu: Malenica ('60. Sajko), Hasić, Vrbanac, Jelenić ('66. Kolarik), Jurišić ('80 Begović), Mikolčić, Dantas ('78. Peček), Hernani ('66 Grgić), Lima ('46. Bukvić), Pušić ('80. Mićić) i Ademi ('78. Barić).



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLOsijekNK Osijekpripremne utakmicePrijateljska utakmicaprijateljske utakmice

Ostale Vijesti