Vežite se, polijećemo: Zdenek Zeman juriša sa četvoricom Hrvata!

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 18.07.15. | 13:29

Zemanlandia s hrvatskim obrisima u Luganu...

Legendarni Zdenek Zeman ovog ljeta preuzeo je Lugano. Odmah po dolasku u novog švicarskog prvoligaša, ostao je bez ponajboljeg igrača. Hrvatski veznjak Marko Bašić, nekoć velika nada Dinama, godinama je bio prvo ime Lugana, što mu je donijelo transfer od 500.000 eura u najtrofejniji švicarski klub Grasshopper.

Kao svojevrsnu zamjenu Zeman je uzeo Domagoja Pušića iz Rijeke, a uskoro je doveo i otpisanog Hajdukovca Gorana Jozinovića. Hrvatska kolonija u Luganu dodatno se povećala ovih dana. Stigla su još dvojica, za 200.000 eura kupljen je Rijekin Antonini Čulina, a od Spezije je posuđen bivši mladi hrvatski reprezentativac Niko Datković, koji je također ponikao na Kantridi.

Zeman će tako u svom ludom sistemu igre „za gol više“ iduće sezone jurišati sa četiri Hrvata. Datkovićem u srcu obrane, Jozinovićem na lijevom boku, te Pušićem i Čulinom u veznom redu. Lugano se poslije 13 godina vratio u elitni rang, a prva utakmica čeka ih sutra kod St. Gallena. Nema sumnje, simpatizera će imati i u Hrvatskoj. Što zbog naših nogometaša, što zbog jednog od posljednjih nogometnih romantičara.

Inače, spomenimo da je Zeman i u Švicarskoj ostao vjeran svojoj filozofiji forsiranja mladih nogometaša. Doveo je desetak novih igrača, niti jedno poznato ime, a najstariji među njima je 27-godišnji napadač Patrick Rossini pristigao iz Zuricha.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Marko BašićGoran JozinovićAntonini ČulinaNiko DatkovićDomagoj PušićZdenek ZemanLugano

Ostale Vijesti