Futsal Cup Sv. Josipa - in memoriam Matija Capar Facebook
Futsal Cup Sv. Josipa - in memoriam Matija Capar Facebook

Veterani GNK Dinama pojačali se za 'revanš' protiv veterana Futsal Dinama

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 17:25

U nedjelju u Voltinom odigrat će se zanimljiva revijalna utakmica.

Prije devet dana na poznatom trešnjevačkom turniru Futsal cup Svetog Josipa - in memoriam Matija Capar, veterani dva zagrebačka Dinama, nogometnog i futsalskog, prvaka države u seniorskim kategorijama svojih sportova, odigrali su prvu međusobnu utakmicu. Za veterane GNK Dinama nastupali su, između ostalih, Branko Strupar, Hrvoje Štrok, Domagoj Abramović i Leonard Mesarić, a za veterane Futsal Dinama, od poznatijih imena, Domagoj Purgar, Marko Pavlović i - Tomislav Šokota. Doduše, Šokota nije zaigrao, ali se nalazio u sastavu Futsal Dinama za tu utakmicu....

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Šokota je, poznato je, igrao za oba Dinama. U nogometnom u dva navrata, od 1997. do 2001. kada je, kao najbolji strijelac HNL-a dvije sezone za redom, osigurao višemilijunski transfer u lisabonsku Benficu. U Zagreb se vratio 2007. i proveo dvije sezone u najdražem dresu. No, nakon završetka nogometne karijere, Šokota se okušao i u futsalu. U sezoni 2014./15., kada je 'demokratski' Futsal Dinamo započeo svoj sada već slavni sportski put, Šokota je u pohodu na naslov prvaka 2.HMNL Sjever, a onda i Lige prvaka drugih liga upisao 13 pogodaka i bio treći najbolji strijelac kluba nakon Filipa Pezelja i još jednog proslavljenog nogometaša Antonija Franje koji su zabili svaki po 19 pogodaka.

U spomenutoj revijalnoj utakmici na turniru Svetog Josipa na Trešnjevci, nešto mlađi veterani Futsal Dinama slavili su u 'svojem sportu', na malom nogometnom terenu s 4-2. Devet dana kasnije, veterani dva hrvatska prvaka odigrat će revanš, na završni dan 22. MNT Voltino, memorijalnog turnira u počast poginulim braniteljima Voltinog naselja.

Kako saznajemo, Futsal Dinamo će u Voltinom zaigrati u istom sastavku kao i na Trešnjevci (Žunek, Andabaka, Purgar, Majić, Pavlović, Grgić, V. Škorić, Huzjak, Jelušić, Starčević), a GNK Dinamo bi trebao biti jači za vratara Filipa Lončarića i - Edina Mujčina!

S tim imenima nogometni Purgeri dali su do znanja futsalskim Purgerima kako im se žele revanširati za poraz na 'Capijevom turniru'.

Turnir u Voltinom igra se pod pokroviteljstvom Germanije i služi kao svojevrsni kvalifikacijski turnir za Germania kup 2024 koji će se u listopadu ove godine održati u Zagrebu.

Sve o Germania kupu pronađite OVDJE.

Izvještaj s turnira u Voltinom, kao i s utakmice između veterana GNK Dinama i Futsal Dinama moći ćete pročitati na Germanijaku u ponedjeljak popodne, a ovim putem pozivamo sve ljubitelje hakla iz Zagreba i okolice da u nedjelju poprate završni dan kultnog zagrebačkog turnira Voltino, kao i zanimljivu veteransku utakmicu između dva Dinama. (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoDinamo ZagrebFutsal DinamoMNK Futsal DinamoGermania kupGermania kup 2024Tomo Šokota

Ostale Vijesti