Foto: NK Rijeka
Foto: NK Rijeka

Veliku nadu Riječana su centimetri dijelili od savršenog debija: „Sviđao mi se stil igre Anasa Sharbinija“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 07.10.22. | 08:59

U 94. minuti 3. kola srušio je Hajduk na Rujevici, ali igrajući za juniore, a malo je nedostajalo da u svojem debiju za prvu momčad iz prvog dodira zabija pogodak zbog kojeg bi se njegovo ime i danas slavilo na Korzu.

Usprkos rezultatskom zaostatku, u 79. minuti Jadranskog derbija se Rujevicom prelomio ogroman pljesak. Domaći navijači na nogama su pozdravili ulazak u igru mladog Nike Gajzlera koji je protiv Hajduka upisao svoj debi u najdražem mu dresu, a doslovno su ga centimetri dijelili od toga da isti bude doslovno savršen.

Manje od 30 sekundi prošlo je otkako je ušao u igru, na 20-ak metara od gola loptu je izgubio Fossati, ona dolazi do mladog Gajzlera koji bez imalo straha isprve tuče (to mu je ujedno bio i prvi dodir s loptom), Kalinić se bacio i samo dodatno uljepšao taj udarac, ali umjesto u golu, lopta je završila tek koji centimetar pored istog.

Nema sumnje, bio bi to jedan od najboljih (ako ne i najbolji) debija u povijesti HNL-a.… Da je zabio, Gajzerovo ime još bi se i danas slavilo na Korzu.

Inače, Gajzler je ove sezone već rušio Hajduk. Bilo je to u 3. kolu juniorskog prvenstva, a na semaforu je pisalo 90+4 kad je Niko postigao jedini pogodak na utakmici. Duje Korač ubacio je s desne strane, prvi topnik juniora Rijeke bio je viši u skoku sa svojim čuvarom te je sjajnim udarcem glavom ostavio Bornu Buljana bez ikakve šanse. Cosmi je istaknuo kako će do pauze 'izgurati' s 14-15 igrača, nakon čega će krenuti čistka. Možda sad među tih 14-15 igrača 'upadne' i mladi Niko Gajzler.

Njegov otac Goran, inače poznato nogometno lice na Kvarneru, od početka godine vodi juniore Rijeke, a u tom uzrastu Niko je ove sezone prvi strijelac. U sedam kola postigao je sedam pogodaka, a njegova je momčad trenutno na drugom mjestu prvenstvenog poretka. Eh, kad bi takva situacija bila i u seniorskom uzrastu…

„Samo dolazak u prvu momčad velika je nagrada za moj trud i rad. Privilegij je debitirati s ovoliko godina u Rijeci. Bio sam tri, četiri dana prije na treninzima prve momčadi, a dva dana prije saznao sam i da ću biti u samoj konkurenciji. Pa bilo je malo teže zaspati predzadnji dan, ali sve je išlo svojim tijekom. Sam travnjak? Osjećao sam se normalno, iako je utakmica bila pred tolikim brojem gledatelja i ona koja nosi poseban naboj. Moram priznati da sam bio malo pod dojmom kod ulaska i pljeska, ali kad je prva lopta došla do mene, sve je ušlo u normalu“, rekao je Gajzler u razgovoru za Novi list, nakon čega je pričao i o svojim igračkim uzorima.

„Kad sam bio mlađi, Cristiano Ronaldo mi je bio uzor dok je bio u Realu. Fascinantno mi je bilo koliko radi i ulaže u sebe. Messi je pak priča za sebe. A kad sam bio mali i s tatom išao na Kantridu, sviđao mi stil igre Anasa Sharbinija. Kao i Nike Kranjčara. Klub? Volio sam posebno Real dok je tamo igrao Ronaldo, sada ga posebno pratim zbog Luke Modrića. No, nekako mi je najdraži Manchester City.“

Gajzler zna da je pred njim puno posla, ali ako se sve bude razvijalo u onom smjeru kako to mnogi očekuju, baš bi on mogao putem Pandura i Smolčića, posljednje dvojice 'domaćih' igrača koji su iz juniora prešli u seniore, nametnuli se, igrali standardno pa u konačnici zasluženo ostvarili unosne inozemne transfere.

„Znam da je mnogima sada Rijeka malo pala u očima zbog loših rezultata, ali moramo biti svjesni da smo velik i jak klub. Vjerujem da ćemo se dignuti i krenuti prema gore. Meni je čast samo trenirati sa seniorima, a kamoli biti na klupi i dobiti koju minutu. Cilj mi je jednog dana postati standardan, a sada hoću li to uspjeti odmah ili ću prvo na neku posudbu, tek treba vidjeti.“

Cijeli razgovor mladog Gajzlera za Novi list pročitajte OVDJE

HNL, 12. kolo

Petak, 7. listopada

Lokomotiva - Šibenik, 18.00

Subota, 8. listopada

Hajduk - Varaždin, 19.05

Istra 1961 - Dinamo - ODGOĐENO

Nedjelja, 9. listopada

Slaven Belupo - Osijek, 15.00

Gorica - Rijeka, 17.10

 

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Niko GajzlerHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti