Veliko slavlje Hajduka u Ukrajini - Splićani s 3:0 došli nadomak prolaska Oleksandrije

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 28.07.16. | 20:46

Splitski klub je izgledao puno bolje nego na utakmicama protiv Iasija.

Najavljivala se Oleksandrija s puno poštovanja, kao puno bolja momčad od Rumunja koji su pali u prethodnom kolu, a kako je Hajduk na početku sezone izgledao prilično neuigrano, onda je i taj oprez bio s razlogom. Trener Marijan Pušnik je, očigledno svjestan kako njegova obrambena linija u svakoj utakmici napravi nekoliko grešaka, odlučio pojačati taj dio momčadi pa je Hajduk istrčao u formaciji 4-2-3-1, s Bilijem i Jeffersonom u ulozi zadnjih veznih, odnosno spone između obrane i ostatka momčadi.

> Lokomotiva sačuvala nadu za uzvrat u Ukrajini - na Maksimiru završilo 0:0

> I Rijeka došla do nule - Turci oštećeni za jedanaesterac, bit će pakleno na Rujevici

Pokazalo se to kao dobra odluka jer su Splićani u većem dijelu utakmice dobro kontrolirali igru domaćina. Oleksandrija je agresivno krenula u dvoboj, imala nekoliko akcija u prvih 10-ak minuta, ali to ipak nije bilo ništa ozbiljno. Hajduk je, s druge strane, nakon 10-ak minuta povezao konce i smirio domaćine, a onda je utakmica do poluvremena bila bez pravih šansi, s nekoliko grešaka s obje strane, ali i bez pravih prilika. No, s tih 45 minuta zadovoljniji su bili Splićani jer se pokazalo kako je Oleksandrija ipak skromna momčad koja ima jednog odličnog igrača, Ponomara, ali koja se definitivno može pobijediti.

I krenuli su Hajdukovci nešto žustrije u drugo poluvrijeme i u 53. minuti došli do gola. Korner je s lijeve strane izveo Vlašić, odigrao kratku akciju s Kožuljem te odlično opucao s ruba šesnaesterca. Loptu je zaustavio domaći vratar Levanidov, ali ju je odbio samo do Ćosića koji zabija svoj prvi gol u dresu Hajduka.

Nakon primljenog gola Ukrajinci kreću dosta ofenzivnije, a na scenu stupa Lovre Kalinić. Hajdukov reprezentativac je prvo u 60. minuti, a onda i 5 minuta kasnije, odličnim reakcijama ispravio greške svoje obrane koja ovaj put nije imala toliko 'crnih minuta' kao u prethodnim utakmicama, ali je svejedno griješila. No, na Hajdukovom golu je stajao kapetan koji je bio dobro raspoložen i pred kojim su Ponomar, a kasnije i Jaremčuk, koji su najviše prijetili, ostali nemoćni.

Oleksandrija je pritiskala, Hajduk se orijentirao na obranu, a onda je ušao Franck Ohandza. Hajdukov joker igra fantastično na početku sezone, a i ovaj put je donio dodatnu žustrinu i riješio utakmicu. Doduše, trebalo mu je 13-14 minuta da 'začini' ovaj dvoboj, ali je opet pokazao da je, kada je zdrav, sjajan napadač.

Prvo je Ohandza sjajno istrčao kontru u 81. minuti te uposlio Juranovića koji dobro puca, a domaći vratar brani. Iz te akcije, odnosno kornera koji je uslijedio, svoj prvijenac dao je Ante Erceg, a gol ide na dušu Levanidovu jer je lopta u mrežu ipak ušla 'na prvoj vratnici'.

2:0 je sjajan rezultat, ali 3:0 je bolji. To je sigurno bilo u glavi Ohandze koji je u 90. minuti  odigrao odličnu akciju sa Sušićem koji ga je izbacio ispred golmana, a Kamerunac je mirno zabio za 3:0 i epitet junaka utakmice iako je igrao samo posljednjih pola sata.

Hajduk je ovom uvjerljivom pobjedom došao na domak prolaska u posljednje pretkolo Europske lige. Uzvrat za sedam dana bi trebao biti formalnost, a ovih 3:0 sigurno će privući dodatne gledatelje na Poljud. Nagovještava se pravi spektakl.

Europska liga, pretkolo:

Oleksandrija – Hajduk 0:3 (Ćosić 53', Erceg 82', Ohandza 90')

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Oleksandriya

Ostale Vijesti