REUTERS/Vincent West
REUTERS/Vincent West

Veliki talent tražio veću plaću, Barca ga prodala, a sad u novom klubu - ne igra

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 27.09.21. | 21:16

Nije u planovima trenera

Ime 18-godišnjeg veznjaka Ilaixa Moribe spominjalo se kroz gotovo čitav protekli prijelazni rok. Talentirani Španjolac rođen u Gvineji trebao je uz Ansu Fatija, koji se upravo vratio na teren, biti jedan od predvodnika Barcelone u godinama koje dolaze, ali od toga na kraju neće biti ništa.

Naime, Moribin ugovor sa španjolskim je velikanom trajao do ljeta 2022., tako da je ovog ljeta trebao produžiti suradnju na Camp Nou. U protivnom, po isteku trenutnog Blaugrana bi ostala bez igrača, a nogometaš mogao u bilo koji drugi klub bez odštete. Klub i mladi španjolski reprezentativac na kraju se nisu uspjeli dogovoriti, Moriba je tražio preveliku plaću i Barcelona ga je za 16 milijuna eura na kraju kolovoza prodala RB Leipzigu.

Bundesligašu, klubu Danija Olma i Joška Gvardiola, za koji Moriba do danas nije zaigrao. Bivši član nogometne akademije Espanyola trenutno nije u planovima trenera prve momčadi Jessea Marscha. Dosad je samo dvaput sjedio na klupi momčadi, protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka i u prvenstvenom ogledu s Herthom Berlinom, a ni u jednoj od navedenih utakmica nije se zagrijavao.

Hoće li se njegov odlazak iz Barcelone pokazati pogrešnim, ostaje za vidjeti...


Tagovi

BarcelonaRB LeipzigNjemačkaJesse MarschIlaix Moriba

Ostale Vijesti