Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

„Veliki je interes za Marca. On je odbio Katar, a Rijeka je odbila Dinamo. Pojačanja? Sopić želi napadača…“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.07.24. | 08:35

Dodao je kako je klub unazad mjesec dana odbio dvije ponude za svoju devetku.


Sportski-direktori ne znaju što su to ljetni praznici. Većina njih je navikla da kad njihovi prijatelji i kolege iz nogometa uživaju na moru oni s papirima do vrha glave traže nova pojačanja za svoj klub. Posao se nastavi i kad momčad krene s pripremama, baš kao što se radi i kad starta sezona. Do kraja prijelaznog roka koji traje, kako u kojoj zemlji, između 30. kolovoza i 9. rujna, ne stignu ni sekunde odmoriti, a to se naročito odnosi na one sportske direktore koji rade u klubovima koji su poznati po tome što svakih godinu dana priličan broj igrača dođe u klub te još veći broj napusti.

A takav klub je Rijeka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dosad su ormarić u svlačionici ispraznili Labrović (Augsburg), Pjaca (Dinamo), Krešić (CFR Cluj), Veiga (CF Estrela), Mitrović (Al Ahli SC), Yansane (Torpedo Kutaisi) te mladi Simčić (Koper) i Gajzler (Radomlje) koji su u Sloveniju otišli na posudbe.

Što se tiče dolazaka, lista je puno kraća. Kao svojevrsna zamjena za Labrovića, iako je prvi vratar sada Martin Zlomislić, stigao je Josip Posavec, dok je na Kvarner nakon dvije godine u Puli kao slobodan igrač preselio i Ante Majstorović. Posljednje pojačanje, ujedno jedini ofenzivac, je mladi Gabriel Rukavina koji je stigao nakon što je prethodno s Dinamom dogovorio čiste papire. Plavi na njemu nisu zaradili nikakav novac, ali su zadržali manji dio postotka od sljedeće prodaje. Špekuliralo se da će podjela jednog dana biti 50-50 kao, primjerice, u slučaju Nike Jankovića, ali, baš kao što smo već istaknuli, to je prilično daleko od prave istine.

Rijeka ovog ljeta nije radila remont kao što je to bio slučaj prethodnih godina, ali za to očito nije imala potrebe budući da je 'kostur momčadi' ostao na okupu. Svaki trener je isti, tako i Željko Sopić, njemu nedostaju 'dvojica igrača', ali izuzev možda jednog napadača gdje je Rijeka sada ostala samo na Ivanoviću i Obregonu, sve ostale pozicije u momčadi, izuzev možda bekovskih, su jako dobro pokrivene.

„Prijelazni rok je dug, a mi smo klub koji dobar dio budžeta punimo prodajom igrača. No, sada imamo momčad koja je lani držala Lille 'u klinču'. Naravno, nema Labrovića, ali tu su Zlomislić i Posavec, baš kao što je na dulje 'out' Bruno Goda“, kratko je za početak poručio Darko Raić-Sudar, sportski direktor Rijeke, koji potom dodaje:

„Treba biti realan kada se priča o igračkom kadru. Ja razumijem trenera da želi širinu i kvalitetu, i ja sam bio u njegovoj koži, ali nije realno da u rosteru imamo 22-23 igrača s velikim ugovorima.“

U razgovoru za Sportske novosti prilično si je truda dao kad je pitanje bilo 'dolasci-odlasci', s tim da je jedini 'zanimljiv' dio bio onaj u kojem je fokusiran na Pjacu.

„Svi znamo kakav je igrač te kakav je ugovor, odnosno klauzulu, imao. Nismo ga mogli zadržati. No, kad se pogleda širi kontekst, kako je došao, što je značio klubu, što smo mu mi pružili, a onda isto i on nama, mislim da je to jedan jako dobar posao. Realno, mi u njega nismo uložili ništa osim ugovora. On je sam riješio papire s Juventusom i naravno da je imao potrebu zaštitit se nekom izlaznom klauzulom. Ovako, nešto smo zaradili, pomogli smo njemu, on je pomogao nama i mislim da svi moramo biti realni i zadovoljni.“

Pričalo se da bi osim Marka u Dinamo mogao i Marco…

„Veliki je interes za Marca. Imao je ozbiljnu ponudu iz Katra koja je zadovoljila klub, ali on ju je odbio, što je njegovo pravo. Što se tiče Dinama, znamo da bi ga naš bivši trener rado vidio u svojim redovima. Uostalom, i sam je prije godinu dana radio na njegovom dolasku u Rijeku. No, što se tiče Dinama… Ponudu koju su oni sad poslali, mi smo odbili!“

Pojačanja, ima li išta na vidiku?

„Razgovaramo s trenerom, on bi još jednog napadača, s tim da smo mi unazad mjesec dana odbili dvije ponude za Obregona. Ne možemo ostati samo na Ivanoviću iako smo s njim jako zadovoljni“, poručio je Raić-Sudar u razgovoru sa Sinišom Lončarom za Sportske novosti, a cijeli razgovor možete pročitati OVDJE.



Tagovi

Darko Raić-SudarŽeljko SopićHNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti