Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Velež ponovio prvu utakmicu i prošao dalje, velika sramota Sarajeva, Rijeka ide na Gziru

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 15.07.21. | 22:55

Klubovi iz susjedne BiH nisu nisu imali svoj dan.

Danas uistinu utakmica u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu nije nedostajalo. Nakon prvog dijela, u kojem je svakako najveće izenađenje bio poraz MOL Fehrvara, red je došao i da pregledamo i preostale utakmice u kojima smo veći fokus stavili na klubove s bivše države.

No, spomenut ćemo i ogled između Gzire United i Sant Julije budući da boljeg iz tog dvoboja očekuje utakmica protiv Rijeke koja je do danas bila jedini hrvatski predstavnik koji nije znao svojeg suparnika u Europi.

Prva utakmica odigrana u Andori završila je bez pogodaka, da bi onda u uzvratu na Malti utakmica nakon regularnih 90 minuta završila rezultatom 1:1. Budući da je pogodak u gostima prošlost, Riječani su ime svojeg suparnika dobili tek nakon lutrije jedanaesteraca, a to je Gzira United.

Maltežani su u svih pet pokušaja bili precizni, dok se promašaj Nimanija u prvoj seriji pokazao presudnim za ispadanje Santa Julije.

Podsjećamo, Osijek u Europi igra protiv poljskog Pogona, Hajduk očekuje susret protiv Tobola, dok Dinamo ide na Cipar gdje će odmjeriti snage protiv Omonije.

Iako je MOL iznenadio lošim izvedbama u prve dvije utakmice, isto se ne može reći za Puškaš Akademiju. Iako su u prvoj utakmici odigrali 1:1, u uzvratu sun a Pancho Areni rezultatom 2:0 svladali Inter Turku.

Prvi pogodak zabili su već u četvrtoj minuti, ali iako se u početku mislilo da ga je postigao Jakov Puljić, on je nakon snimke prepravljen u autogol Annana. Pobjedu su Mađari potvrdili tri minute prije kraja utakmice, a strijelac je bio van Nieff.

Zanimljivo je bilo i u ogledu dva kluba koja su svojevremeno zadala velike probleme Hajduku u kvalifikacijama za Europu. Dila Gori pobijedila je na domaćem terenu Žilinu rezultatom 2:1, ali nije to pretjerano uzbudilo Slovake budući da su u prvom ogledu slavili s visokih 5:1

Velež je u provoj utakmici slavio protiv Colerainea rezultatom 2:1, a isto su ponovili i danas na gostovanju u Sjevernoj Irskoj. Domaći sastav je poveo, ali je Velež uspio preokrenuti preko Brandaa I Anđušića.

Brazilac je bio prvo ime susreta i u prvoj utakmici, a u prva dva službena ogleda u novoj sezoni zabilježio je tri pogotka i jednu asistecniju.

Valja spomenuti i pomalo sramotno ispadanje Sarajeva. Naime, nakon što su u prvoj utakmici nije bilo pogodaka, Sarajevo je u uzvratu na stadionu Asim Ferhatović Hase poražen od strane moldavskog Mislamija. Domaćin je dominirao susretom, gosti su se branili sa svih 11 igrača, a jedinu svoju polupriliku u 19. Minuti pretvorili su u pogodak kad je precizan bio Ginsari.

Jednako tako, pomalo sramotno je i ispadanje Širokog Brijega. Iako su u prvoj utakmici slavili rezultatom 3:1, albanska Vllaznija je u uzvratu slavila s 3:0. Domaći sastav je sve pogotke zabio u drugom poluvremenu, a od hrvatskih nogometaša u ovom porazu Širokog sudjelovali su Čuljak, Ikić, Jurić, Miškić i Obšivač.

PREOSTALI REZULTATI:

Dila Gori – Žilina 2:1

Petrocub – Sileks 1:0

Runavik – Honka 1:3

Sf. Gheorghe – Partizani 2:3

Sligo Rovers – Hafnarfjordur  1:2

TNS – Glentoran 2:0

Gzira United – Sant Julia 1:1 (nakon penala 2:1)

Hesperange – Domžale 1:1

KF Llapi – Skhupi 1:1

Laci – Podgorica 3:0 (nakon produžetaka)

Puškaš Akademia – Inter Turku 2:0

Larne – Bala Town 1:0

Bohemians – Stjanan 3:0

Dečić – Drita 0:1

La Fiorita – Birkirkara 1:1

Trnava – Mosta 2:0

Breidablik – Racing 2:0

Coleraine – Velež 1:2

Klaksvik – RFS 2:3

Sarajevo – Milsami 0:1

Slask – Paide 2:0

Vllaznia – Široki Brijeg 3:0


Tagovi

VelezFK SarajevoSarajevoKonferencijska ligaGzira UnitedMol FehervarJakov PuljićŽilinaŠiroki Brijeg

Ostale Vijesti