Jan Woitas/DPA  //  Tom Weller/DPA
Jan Woitas/DPA // Tom Weller/DPA

Vatreni paket stiže u London? Dva reprezentativca na putu su postati stup obrane Chelseaja

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.05.22. | 21:06

Ljetni prijelazni rok nije ni krenuo, a već nam se spremaju možebitne senzacije.

Iako nam mercato službeno počinje tek s prvim danima srpnja, europski velikani su već davno zavrnuli rukave i krenuli u akciju.

Za razliku od pandemijske 2020.godine, čini se da je “lova opet u modi”, prevedeno, krize više nema. A kada nema krize, pružaju se i prilike. Jednu od tih prilika, možda i najveću u životu ovog će ljeta dobiti naš ponajbolji mladi igrač – Joško Gvardiol. Kako je danas poslijepodne izvjestio portal 24sata, Joško je jako blizu transfera u Chelsea!

Kako će Tuchel na ljeto najvjerojatnije izgubiti Christiansena i Rudigera, definitivno mu fali barem jedan pouzdani stoper za formaciju s trojicom odozada, a kako je Gvardiol hit-igrač ove sezone, logično je da je njemački stručnjak zavirio u Bundesligu i pronašao Gvardiola.

Kako se dodaje, otac je već u Londonu, a Gvardiol je odradio i svojevrsni intervju s Tuchelom koji mu je dao do znanja kako ga želi vidjeti u svojim redovima iduće sezone. Naravno, takav poziv se u pravilu ne odbija, ali Joško nije baš običan igrač. Kako pišu, Gvardiol i dalje važe svoje opcije i nema problem ostati u Lepizigu još jednu sezonu. Jedino je pitanje treba li mu još jedan sezona u RB Leipzigu ili se osjeća spremnim hrvati se protiv najboljih u Premier ligi.

Odšteta za njegov odlazak će sigurno biti glavna točka pregovora. Ugovor mu vrijedi još pune četiri godine, očekuje se da će Leipzig tražiti oko 50 milijuna eura za njegov odlazak. Prema relevantnom Transfermarktu, Joško vrijedi oko 30 milijuna eura.

Dodajmo kako Gvardiol možda neće biti jedina domaća pridošlica u London. Kako piše Christian Falk s Bilda, još jučer je stigla informacija kako su glasine istinite i da je Tuchel itekako zainteresiran za Bornu Sosu, pošto će i Alonso vjerojatno preseliti iz Londona. Borna ima puno opcija, spominje se i Manchester United ali i Bayern, što su redom sjajne opcije za našeg lijevog beka.

Kako god završilo ljeto, priželjkujemo ih na terenu, a ne uz njega. Dres je manje bitan. 


Tagovi

Joško GvardiolBorna SosaRB LeipzigStuttgartChelsea

Ostale Vijesti