Borna Jaksic/Pixsell
Borna Jaksic/Pixsell

Varteks sanja senzaciju, Osijek želi rutinski prolaz

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.09.24. | 08:00

Šesnaestina finala Kupa donosi sraz Varteksa i Osijeka na stadionu Sloboda u Varaždinu (16.30 sati, MAXSport1)

U Osijeku ništa ne prepuštaju slučaju pa su u Varaždin krenuli dan ranije, odmah nakon treninga u utorak. Utakmica šesnaestine finala Hrvatskog kupa bit će drugi službeni dvoboj Varteksa kada su u pitanju klubovi iz elitnog ranga HNL-a.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Ne želimo stati već nastaviti dalje s pobjedama. Iako neće biti lagano u Kupu jer je to specifično natjecanje. Bit će promjena u sastavu, ali ne previše jer je to iznimno bitna utakmica za nas”, najavio je kratko dvoboj u Varaždinu trener Federico Coppitelli kojem se Nikola Čavlina vratio u konkurenciju, dok Ademi i Mkrtčjan još uvijek nisu spremni za izazove koje nose službene utakmice.

S druge strane Varteks ulazi u utakmicu s četiri uzastopne pobjede i gol razlikom 16-0... Imaju tek jedan poraz, onaj u uvodu sezone...

“Sve zasad ide u dobrom smjeru, a čak i ova jedna ligaška utakmica koju smo izgubili, protiv Bilogore, mogla je otići u drugom smjeru. Subotnja utakmica sa Slatinom je bila zanimljiva, želio bih da smo je možda riješili i ranije, ali drago mi je da su dečki kontrolirali emocije, da su reakcijama na terenu pokazali zrelost, i da smo stigli do nove pobjede”, rekao je Dražen Besek, domaći strateg koji je svojevremeno bio na klupi Osijeka i načelno zna što može očekivati njegove igrače, ali isto tako dobro zna da je Kup specifično natjecanje u kojem ne prolazi uvijek kvalitetnija i iskusnija momčad.

“Ne ulazimo u utakmicu s mišlju da ćemo izgubiti, a ja i ne znam drugačije nego uvijek pokušati pobijediti. I kao igrač i kao trener sam često bio u situaciji da sam bio favorit, pa da smo na kraju poraženi, ali i kontra, da smo iznenadili. Sve je moguće, igra se jedna utakmica, ali ponavljam, Osijek je favorit, a mi se idemo dokazivati i nadigravati”, smatra trener Varteksa koji zapravo želi vidjeti u ovoj utakmici gdje se nalaze njegovi igrači u odnosu na elitu.

Dvoboj se igra na stadionu Sloboda s početkom u 16.30 sati uz direktan prijenos na Max Sport televiziji.

Očekivani sastavi:

Varteks (4-2-3-1): Banfić - Mihalinec, Ptiček, Katanec, Matova - Kovačec, Kukec - Havojić, Glavica, Kanceljak - Hrženjak

Osijek (4-2-3-1): Malenica - Omerović, Hasić, Jelenić, Cvijanović - Soldo, Mikolčić - Bukvić, Lima, Hernani - Jakupović



Tagovi

VarteksDražen BesekNK OsijekHNLHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti