Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Varaždinci pogodili dvije vratnice, pa primili pet komada! Hajduk se osvetio i ostao u igri za treći Kup u nizu

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 27.02.24. | 19:50

Strijelci su bili Diallo, Krovinović, Kleinheisler, Elez i Livaja

Hajduk se plasirao u polufinale Kupa visokom pobjedom nad Varaždinom (5-0) u utakmici u kojoj su gosti imali dvije velike prilike, pogodili dvaput vratnicu, a onda je Hajduk pred kraj prvoga dijela došao do dva razlike. Tako je Hajduku bilo lakše igrati u drugom dijelu kada je bio blizu nastavka puta prema trećem Rabuzinovom Suncu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon remija u Varaždinu u novom dvoboju s istim suparnikom u Kupu trener Hajduka Mislav Karoglan je na klupi ostavio Rokasa Pukštasa i Emira Sahitija, a od početka su na terenu bili Dino MIkavnović i Leon Dajaku što je značilo da Niko Sigur ide u vezni red te da se igra s dvije 'šestice'- Dominika Prpića i Aleksandra Trajkovskog odlukom Karoglana uopće nije bilo u zapisniku premda nisu ozlijeđeni.

Trener gostiju Nikola Šafarić dočekao je povratak Dimitra Mitrovskog i Marka Vukčevića, a nije bilo suspendiranog Marka Dabre koji je u Varaždinu s Hajdukom dobio crveni karton.

Po jakom jugu nije bilo lako igrati, prvi pokušaj na utakmici vidjeli smo u 9. minuti kada je neprecizno pucao Mitrovski. Isti igrač se malo kasnije prošetao kroz Hajdukovu obranu, no povratna lopta nije pronašla nikoga od kolega u narančastom.

Hajduk je prvi put zaprijetio u 14. minuti kada je Ismael Diallo ubacio s lijeve strane pred vrata, ali kasnio je Anthony Kalik.

Zvižduci su se prolomili Poljudom nakon što je kapetan gostiju Igor Postonjski sa 22 metra odlično pucao, ali je pogodio vratnicu, malo je falilo da Varaždin povede u Splitu. Opasno je moglo biti i nakon slobodno udarca koji je izveo Mitrovski, ali je nekadašnji igrač Hajduka Michele Šego sa 16 metara promašio loptu u dobroj poziciji.

Uskoro je Hajduk morao prislilno mijenjati jer se ozlijedio Zvonimir Šarlija, pa je na mjesto lijevog stopera ušao Josip Elez. Pokušao je Šarlija nastaviti igru, ali jednostavno nije mogao. Nakon toga je Hajduk stvorio dobru priliku, pucao je zdesna s 12 metara Dino Mikanović, ali pokraj desne vratnice.

Na drugoj strani je izvan kaznenog prostora probao Domagoj Drožđek, ali je prelagano za Ivana Lučića koji je bio na mjestu. Potom su gosti ponovno imali dvije situacije u jednoj akciji, ali se rezultati nije mijenjao. odbila je nekako obrana Hajduka, spriječila opasnosti. Varaždin je ponovno bio u velikoj prilici kada je Drožđek pogodio vratnicu, a lopta se odbila u Lučića i uz dosta sreće po Bijele vratila natrag u igru.

Sje je to bilo u jeku pjesme Torcide i stihova 'Ajmo Bijeli, što ste stali, zašto ste nas odj..ali'...

Pokušao je potom Dajaku, no njegov udarac išao je visoko iznad grede. A onda je Hajuk malo više počeo kružiti oko gola Varaždinaca i jedna situacija je urodila plodom kad je nakon visoke lopte glavom na glavu Ismaela Dialla dodao Josip Elez,a prvak Afrika s četiri metra pospremio loptu u mrežu.

I tako to biva u nogometu, kad propustiš prilike, suparnik te kazni, a Hajduk je to učunio još jednom u sudačkoj nadoknadi kada je Filip Krovinović pogodio iz slobodnoga udarca sa 18 metara za radost navijača Bijelih.

Mogli su domaći na startu drugoga dijela i do trećega pogotka, ali je Marko Livaja nakon ubačaja pogodio pucajući glavom gredu, a lopta je pala na crtu, premda su Bijeli tražili gol...

Nisu se Varaždinci predavali pa je tako pokušao Drožđek, ali je onda priči došao kraj nakon što je Marko Livaja odigrao dupli pas s Laszlom Kleinheislerom, a Mađar zabio prvijenac u bijelom dresu.

'Pet komada, pet komada, to je naša nada' odzvanjalo je Poljudom, a tu želju su im Bijeli uskoro ispunili, jer zabio Livaja s bijele točke, premda je Oliver Zelenika umalo obranio. Kazneni udarac izbodio je Rokas Pukštas.


HAJDUK - VARAŽDIN 5-0 (2-0)

Split. Stadion Poljud. Gledatelja: 14388. Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina). Pomoćnici: Anto Marić (Zagreb) i Dario Kolarević (Zagreb). Četvrti sudac: Toni Dadić (Zagreb). VAR: Ivan Vučković (Zagreb). AVAR: Vedran Đurak (Sveti Ivan Zelina).

Hajduk (4-2-3-1): Lučić - Mikanović (od 70. Čuić), Uremović, Šarlija (od 23. Elez), Diallo - Sigur, Krovinović - Dajaku (od 62. Benrahou), Kalik (od 46. Pukštas), Brekalo (od 62. Kleinheisler) - Livaja. Trener: Mislav Karoglan.

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika - Vukčević, Jelenić, Ba (od 70. Škaričić), Boršić (od 84. Mekić) - Lusavec (od 61. Mištrafović), Postonjski - Mitrovski, Belcar, Drožđek (od 61. Poldrugač)- Šego (od 61. Domjanić). Trener: Nikola Šafarić.

Strijelci: 1-0 - Diallo (42., Elez), 2-0 - Krovinović (45.+2), 3-0 - Kleinheisler (64., Livaja), 4-0 - Elez (67., Benrahou), 5-0 - Livaja (72.-11m)

Žuti kartoni: Kalik, Livaja, Elez (Hajduk), Jelenić, Lusavec, Mištrafović (Varaždin)

Crveni kartoni: -



Tagovi

HajdukNK VaraždinHrvatski nogometni kupIsmaël DialloFilip KrovinovićLaszlo KleinheislerJosip ElezMarko Livaja

Ostale Vijesti