NK Varaždin
NK Varaždin

Varaždinci najavili ogled protiv novog/starog člana Prve NL: “Imamo problema, ali definitivno smo favoriti”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 12:07

Na konferenciji za medije bili su trener Nikola Šafarić i igrač Domagoj Drožđek.

Nakon što su ovog tjedna upisali (očekivani) poraz od Dinama u zaostaloj utakmici petog kola HNL-a, nogometaši Varaždina u sljedeći tjedan pokušat će doći do (očekivane) pobjede protiv Rudeša. Utakmica se igra u ponedjeljak s početkom u 17 sati, a iz gostujućeg tabora najavili su je trener Nikola Šafarić i krilni napadač Domagoj Drožđek.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Za početak, trener i igrač Varaždina osvrnuli su se na ogled protiv Dinama.

"Dočekao nas je jako raspoloženi Dinamo, znali smo da nas čeka zahtjevna utakmica i Dinamo se nametnuo od prve minute, s velikim autoritetom. Prvo poluvrijeme nismo baš puno dolazili do igre i do izglednih situacija. Dinamo nas je pritisnuo i stvarao šanse, Zelenika je bio dobro raspoložen i držao nas je ajmo reći u pozitivnom rezultatu, pa smo na poluvrijeme otišli sa samo jednim golom zaostatka. Kasnije smo napravili neke promjene i malo smo živnuli, ali stvorili smo premalo šansi da bi ostvarili bolji rezultat. Čak je rezultat dobar u odnosu na ono što je bilo prikazano na terenu", rekao je za početak Nikola Šafarić, da bi se onda na njega nastavio Domagoj Drožđek.

"Dinamo je bio bolji od nas, bili su raspoloženi, motivirani i puni samopouzdanja. Posljednjih 20 minuta susreta s igračem manje pokazali smo koliko imamo energije i koliko možemo, a mislim da možemo puno više. Energija je presudila da postignemo barem taj jedan gol, a mislim da i dalje trebamo s tom energijom i motivom igrati", dodao je ofenzivac Varaždina.

Rudeš je matematički isapo iz HNL-a, ali Varaždinci se neće tek tako 'prošetati' do nova tri boda...

“Imamo problema za susret s Rudešom zbog kartona pa neće moći nastupiti Jelenić, Boršić i Lusavec, a zbog ozljede za sastav vjerojatno neće konkurirati ni Belcar, tako da će nas dosta nedostajati, ali imamo dosta zdravih i kvalitetnih igrača da odigramo sutra dobru utakmicu. Protiv Slaven Belupa su pokazali koliko mogu biti opasni i rezultat je mogao biti drugačiji jer stvarali su šanse, a golman Slaven Belupa je spašavao gostujući sastav, tako da moramo s velikim oprezom pristupiti sutrašnjoj utakmici, maksimalno odgovorno i dobro se pripremiti da odigramo kvalitetnu utakmicu i napravimo dobar rezultat”, rekao je Šafarić.

“Mi smo definitivno favoriti u sutrašnjem susretu, Rudeš je već ispao u drugu ligi i nisam još igrao takvu utakmicu protiv momčadi koja je mjesec dana prije završetka prvenstva ispala iz lige. Nemaju više nikakav pritisak, već se pojedinci žele pokazati i time steći priliku da ostvare transfer u boji klub za sljedeću sezonu, a što je svakom njihovom igraču cilj. Čeka nas dobra, ali i teška utakmica, a dat ćemo sve od sebe da bude na nivou kojem težimo, a nadamo se pobjedi”, zaključio je Drožđek.




Tagovi

NK VaraždinVaraždinNikola ŠafarićDomagoj DrožđekHrvatska nogometna ligaHNLNK Rudeš

Ostale Vijesti