Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Varaždin unatoč izostancima želi treću sreću u Zagrebu, a Rudeš pobjedu na svome stadionu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.04.24. | 08:01

Utakmica je na rasporedu od 17 sati uz izravan prijenos na Max Sport 1

Ovo 31. kolo HNL-a zatvaraju današnjom utakmicom od 17 sati Rudeš i Varaždin. Tako će momčad sa sjevera Lijepe naše još jednom na kratko putovanje do Zagreba, ali ovoga puta do njegovog zapada.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, minulo, zaostalo kolo su na istoku Zagreba izgubili od Dinama 2-1, a za vikend od Lokomotive na Trešnjevci 2-0. Nakon upisanih poraza, Varaždin je na sedmom mjestu s 33 boda, dok je Rudeš odavno zapečatio svoju sudbinu na posljednjem mjestu skupivši do sada u cijeloj sezoni samo sedam bodova.

Domaćini susreta su nakon jedine ovosezonske pobjede nad Goricom početkom ožujka upisali niz od pet poraza među kojima je posljednji onaj protiv Slaven Belupa na domaćem terenu 1-3.

Nikola Šafarić neće imati na raspolaganju Antonija Boršića i Karla Lusaveca za ovaj susret zbog akumuliranih žutih kartona, a zbog kartona, ali crvenog, neće biti ni Jelenića, dok zbog ozljeda vjerojatno neće biti ni Belcara.

"Protiv Slaven Belupa su pokazali koliko mogu biti opasni i rezultat je mogao biti drugačiji jer stvarali su šanse, a golman Slaven Belupa je spašavao gostujući sastav, tako da moramo s velikim oprezom pristupiti sutrašnjoj utakmici, maksimalno odgovorno i dobro se pripremiti da odigramo kvalitetnu utakmicu i napravimo dobar rezultat", rekao je Šafarić uoči ovog susreta, ali Domagoj Droždžek naglašava da je Varaždin i dalje favorit:

"Mi smo definitivno favoriti, Rudeš je već ispao u drugu ligi i nisam još igrao takvu utakmicu protiv momčadi koja je mjesec dana prije završetka prvenstva ispala iz lige. Nemaju više nikakav pritisak, već se pojedinci žele pokazati i time steći priliku da ostvare transfer u boji klub za sljedeću sezonu, a što je svakom njihovom igraču cilj. Čeka nas dobra, ali i teška utakmica, a dat ćemo sve od sebe da bude na nivou kojem težimo, a nadamo se pobjedi", kazao je je Drožđek.

Rudešu prijete treći žuti kartoni čak pet igrača pred odlazak na gostovanje kod Hajduka. Među njima su Jan Doležal, Fran Karačić, Riad Mašala, Tomislav Mrčela i Fran Topić, ali zbog ozljeda na ovoj utakmici van kadra su Tomislav Srbljinović i Ante Ćorić.

"Sve utakmice su nam u posljednje vrijeme slične. Nema tu nekih velikih razlika. Pokazali smo u te posljednje dvije, prave domaće utakmice, da smo bili dosta konkurentni. Falile su nam nijanse za dobar rezultat. Slaba realizacija nas je koštala posljednjeg poraza, protiv Slaven Belupa. Stvorili smo dosta prilika, više nego inače do sada i ja se nadam da ćemo protiv Varaždina biti bolji u toj samoj realizaciji", najavio je utakmicu glavni trener Rudeša Davor Mladina i dodao:

"Minimalan umor naravno postoji, u samoj završnici smo prvenstva. Ali ja se nadam da ćemo opet složiti konkurentan sastav za utakmicu i da će momci odigrati na nivou ove dvije posljednje utakmice, ali naravno s boljim rezultatskim epilogom. Moramo biti koncentriraniji kod tih obrambenih zadataka i onda na protivničkoj trećini napravimo dobar rezultat."

Glavni sudac dvoboja Rudeš – Varaždin je debitnt Oliver Romić (Osijek), a pomoćnici su mu Ivan Janić (Ilok) i Željko Bučar (Duga Resa). U VAR sobi je Ivan Bebek (Rijeka). 

Očekivani sastavi:

Rudeš (4-2-3-1): Marković - Karačić, Mrčela, Camara, Krušlin - Pasariček, Vukmanović - Mašala, Latković, Grezda - Doležal

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika - Vukčević, Ba, Nekić, Vuk - Postonjski, Marina - Drožđek, Mitrovski, Šego - Dabro



Tagovi

HNLNK VaraždinNK RudešHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti