Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Varaždin prokockao 2-0, Istra 1961 iz penala u završnici otkinula bod, Dabro zabio prvijenac

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 08.03.24. | 18:54

Izbornik U21 Hrvatske, Dragan Skočić, sve 'snimao' s tribina

Varaždin i Istra 1961 podijelili su plijen na stadionu Varteksa rezultatom 2-2 u zanimljivoj utakmici 26. kola HNL-a. Golovima Mitrovskog i prvijencem Dabre domaćini su došli do ugodne prednostia, ali su Valinčić i Vuk zabili za konačnih 2-2.

Inače, na utakmici je bio i izbornik U21 hrvatske reprezentacije, Dragan Skočić, koji je prije nekoliko dana objavio popis igrača za kvalifikacijske utakmice za Euro U21 protiv Andore i Portugala, a na njemu su i igrači Varaždina i Istre 1961 - Luka Škaričić, Karlo Lusavec i Leon Belcar, te Puljani Moris Valinčić i Antonio Maurić.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ušao je Varaždin bolje u ovaj susret. Od pve minute pleli su akcije pred golom gostiju, a prvi pokušaj prema meti vidjeli smo već u četvrtoj minuti kada je Postonjski proao iz slobodnog udarca tuči po golu, ali je Majkić obranio taj njegov pokušaj. Nekoliko minuta Kasnije Istra je imala dvije prilike u nekoliko sekundi. Pokušaj Hujbera zaustavio je Zelenika, a ubačak iz kuta blokirala je obrana Varaždinaca. Nakon 10-ak uvodnih, uzbudljivih minuta, gledali smo nešto mirnije razdoblje sve do 16. minute kada su domaćini stigli do početnog vodstva.

Većinu posla u toj je akciji obavio Šego koji je prošao svog čuvara pa vratio loptu u sredinu gdje ju je dočekao Mitrovski i pospremio u gol za 1-0. Dalo je to dodatnog samopouzdanja momcima u plavim dresovima pa su u narednim minutama prijetili i preko Dabre i Šege pri čemu je potonji prolazio kroz obranu Istre kao da ne postoji. Točno nakon pola sata igre, jedna je lopta stigla do Dabre na rubu kaznenog prostora, a on ju je poluvolejem pospremio iza leđa Majkića za 2-0.

Upalilo je to alarme gostima pa su i oni odlučili zaprijetiti. Dva je puta u 34. minuti Zelenika spašavao vodstvo svoje momčadi, prvo obranivši Valinčiću, a potom i Lawalu koji je stvorio dosta problema domaćima u tim minutama. U 44. minuti se Istrijanima isplatio trud, ali ne preko Lawala. Hujber je ubacio, a Valinčić zakucao loptu u gol za 2-1 s kojim se otišlo na pogodak.


Drugo poluvrijeme do posljednjih 10-ak minuta nije bilo niti približno zanimljivo kao prvo. Istra je imala inicijativu, ali nije to bilo pretjerano puno šansi u prvim minutama nastavka. Možemo istaknuti tek da je u 53. minuti Darwin ubacio Valinčiću, ali strijelac prvog gola Istre nije stigao do drugog. U 76. minuti isti je igrač bio u novoj prilici, ovoga puta na ubačaj Vuka, no loptu je u ruke uzeo Zelenika. Prvu priliku domaćih u nastavku vidjeli smo tek u 80. minuti kada je Drožđek bio u prilici da s pet metara matira Majkića, ali je potpuno nečuvan loptu lansirao preko gola. Dalo je to napokon krvi utakmici pa smo samo dvije minute kasnije vidjeli novo uzbuđenje. Nakon ubačaja Koskija. lopta je pogodila Šegu u ruku, a sudac Dadić je pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Vuk, budući da nema Ercega i Zeleniku poslao na krivu stranu, a na semafor vratio izjednačenje.

Do kraja je Istra imala priliku za potpuni preokret. Fillet je ostao nečuvan u kaznenom prostoru, ali njegov udarac glavom je otišao preko gola. Domaćini su sigurno više razočarani ovakvim rezultatom jer su ispustili prednost do 2-0.

Ovim bodom Varaždin je stigao na sedmo mjesto sa 27 bodova, koliko ima i osmi Slaven Belupo, dok je Istra 1961 deveta s bodom manje. Posljednji Rudeš ima samo sedam bodova. Na vrhu je Rijeka sa 53 boda, jedan manje ima drugi Hajduk, a pet manje uz utakmicu manje trći Dinamo.


VARAŽDIN - ISTRA 1961 2-2

Strijelci: 1-0 Mitrovski (16., Šego), 2-0 Dabro (30.), 2-1 Valinčić (34., Hujber), 2-2 Vuk (83., 11m)

Stadion: Stadion Varteks, Varaždin

Suci: Toni Dadić iz Zagreba, Luka Pušić i Vedran Đurak, a četvrti sudac je Zdenko Lovrić. VAR Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline te Kruno Šarić iz Županje

Žuti kartoni: Mitrovski, Hujber

Crveni kartoni: -

VARAŽDIN: Zelenika – Vukčević, Jelenić, Ba, Boršić – Belcar (od 74. Poldrugač), Postonjski, Lusavec (od 63. Marina) – Mitrovski(od 63. Drožđek), Dabro (od 91. Domjanić), Šego

ISTRA 1961: Majkić - Hujber(od 46. Koski), Majstorović, Marešić, Devetak - Petrusenko (od 64. Vuk), Čalušić (od 86. Lisica) - Valinčić, Čuić, Darwin - Lawal (od 64. Lawal)




Tagovi

NK VaraždinIstra 1961HNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti