Reuters/Andrew Couldridge
Reuters/Andrew Couldridge

Varane objavio odlazak u mirovinu, tek mu je 31

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.09.24. | 10:48

Trenurno teško ozlijeđeni nogometaš ostat će u Comu, ali na nekoj od funkcija u klubu

Raphaël Varane vješa kopačke o klin! Francuski srednji branič je vijest o svom zaključenju karijere sam objavio u poruci objavljenoj na Instagramu u kojoj svjetski prvak iz 2018. kaže 'dosta' sa samo 31 godinom i nakon kratkog i neuspješnog vremena u Cesc Fàbregasovom Comu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nedavna ozljeda zasigurno je ubrzala njegovu odluku da napusti nogomet.

„Pao sam i ustao tisuću puta, a ovaj put moram stati i objesiti kopačke o klin nakon zadnje utakmice u kojoj sam osvojio trofej na Wembleyju", objašnjava, misleći na svoju pobjedu s Manchester Unitedom u FA Cupu proljetos, prije nego što je ljetos prešao u talijanski Como, za koji je odigrao samo jednu utakmicu.

“U karijeri sam imao brojne izazove i suočavao sam se s njima. Nevjerojatne emocije, posebni trenuci i sjećanja za cijeli život. Kad se osvrnem na to osjećam velik ponos i osjećaj postignuća”, poručio je Varane i dodao: “Objavljujem da se povlačim iz igre koju svi volimo.”

Nakon što je s Real Madridom (2011.-2021.) osvojio sve moguće trofeje, preselio se u Manchester United, a karijeru završava kao igrač Coma u kojem je odigrao samo 23 minute u talijanskom kupu početkom kolovoza kada je zaradio tešku ozljedu koljena. Na vrhuncu svoje karijere vrijedio je 80 milijuna eura prema Transfermarktu.

“Moji su standardi najviši, želim biti jak, ne samo nazočiti. Potrebna je velika hrabrost da se poslušaju srce i instinkt. Želja i potreba dvije su različite stvari. Ni za čime ne žalim i ništa ne bih mijenjao. Osvojio sam više toga no što sam mogao sanjati, ali više od svih trofeja i priznanja ponosan sam na to što sam se uvijek držao svojih principa i trudio se napustiti nešto u boljem stanju no što sam to zatekao. Ostajem u Comu, ali ne u kopačkama.”

Varane je za Real Madrid odigrao 360 utakmica, 95 za Manchester United i 24 za Lens, gdje je započeo profesionalnu karijeru 2010. S reprezentacijom Francuske osvojio je Svjetsko prvenstvo 2018. i bio finalist 2022. (G)




Tagovi

Raphael VaraneComoFrancuska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti