Van Persie, Depay i Kuyt izbačeni iz reprezentacije Nizozemske

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.11.15. | 15:21

Reprezentacija Nizozemske doživljava promjene...

Nizozemska je doživjela pravu katastrofu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Iako je novi sustav omogućavao i trećeplasiranim momčadima iz skupina da uđu u dodatne kvalifikacije za odlazak na EP, 'Oranju' ni to nije uspjelo. U skupini A ispred njih su bili Češka, Island i Turska.

Bez obzira na taj neuspjeh na klupi reprezentacije je ostao Danny Blind, a on je danas objavio popis igrača s kojim će krenuti u novi ciklus kvalifikacija za SP. Prije svega ga očekuju prijateljske utakmice protiv Walesa i Njemačke 13. i 17. studenog.

Blind je u reprezentaciju pozvao samo jednog novog igrača. Riječ je Marku Vejinoviću, 25-godišnjem veznjaku srpskih korijena koji igra za Feyenoord. On se svojevremeno spominjao i u kontekstu srpske reprezentacije, ali se on ipak odlučio za zemlju u kojoj je rođen i za čije je mlade selekcije redovno nastupao.

Ako nema puno novih lica, Blind je pomalo iznenadio izostankom poziva za neka pozvana. S ovog popisa su otpali Robin van Persie, Memphis Depay i Dirk Kuyt.

„Van Persie nikako da uđe u ritam nakon transfera, a to nije dobar znak. Ovo nepozivanje ne znači da su mu vrata reprezentacije zatvorena. Kuyt je tražio da bude u prvoj postavi u obje utakmice, a ja to ne mogu garantirati. Što se Depaya tiče, u nogometu moraš igrati za momčad i funkcionirati kao dio momčadi. Kod njega nije uvijek tako“, pojasnio je Blind.

Popis pozvanih igrača:

Golmani: Jasper Cillessen (Ajax), Maarten Stekelenburg (Southampton), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV)

Obrana: Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton), Dary Janmaat (Newcastle), Terence Kongolo (Feyenoord), Karim Rekik (Marseille), Jairo Riedewald (Ajax), Kenny Tete (Ajax)

Veza:  Vumon Anita (Newcastle), Jordy Clasie (Southampton), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Marko Vejinović (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Newcastle)

Napad: Bas Dost (Wolfsburg), Eljero Elia (Feynoord), Anwar El Ghazi (Ajax), Klaas Jan Huntelaar (Schalke), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskva), Arjen Robben (Bayern)

(Foto: Action Images)


Tagovi

Danny Blindnizozemska nogometna reprezentacijaRobin van PersieMemphis DepayDirk Kuyt

Ostale Vijesti