Van Gaal ni nakon 8 mjeseci ne zna najbolju formaciju Uniteda: Još uvijek tražim balans

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 13.02.15. | 19:41

Nakon što je prije nekoliko dana Paul Scholes kritizirao Manchester United i igru koju postavlja Louis van Gaal, nizozemski trener je odgovorio legendi kluba.

„Nije ugodno gledati način na koji igraju“, izjavio je prije nekoliko dana Paul Scholes u svojem tekstu za Independent. No, Van Gaalu te riječi nisu, barem on tako tvrdi, zasmetale. „Ne, uopće se ne brinem zbog njih. Scholes gleda stvari kao navijač kluba, a oni nas mogu kritizirati“, izjavio je nizozemski trener.

Najveće kritike Scholes je uputio na račun loše postavljene taktike, odnosno činjenice da neki igrači ne igraju na svojim prirodnim pozicijama. Van Gaal ne krije da ni nakon osam mjeseci ne zna koja je najbolja formacija Manchestera.

„Ne, mislim da ne znam. Probao sam pet ili šest različitih sistema i još uvijek tražim balans momčadi“, rekao je Van Gaal koji se opet vraća na sistem s četiri igrača u obrani. „Sistem 4-4-2 mi je trenutno atraktivniji nego inače, a razlog tome je činjenica da tako mogu igrati s više ofenzivnih igrača.“

Strateg kluba s Old Trafforda ipak nije zabrinut za sezonu. „Bez obzira na sve, naši rezultati nisu loši, a ne igramo loše ni u obrani tako da ne mogu reći da sam jao razočaran. No, sada moramo usvojiti taktičke zamisli, a problem je što se to normalno radi u predsezoni“, zaključio je Van Gaal.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Louis van GaalPaul Scholes

Ostale Vijesti