Van Dijk zabio dva komada, Alisson isključen, a Lampard izgubio od svojeg West Hama

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.11.19. | 17:58

Premier liga – mjesto najzanimljivijeg nogometa na svijetu.

U prvom susretu po rasporedu susreli su se Newcastle i Manchester City, a bivši igrač Redsa Jonjo Shelvey zabio je pogodak za Svrake kojim se sada prednost između Građana i Redsa popela na velikih 11 bodova. Utakmica je bila i više nego uzbudljiva, a njezin izvještaj već ste imali prilike pročitati na Germanijaku:

Prvu utakmicu koju smo odlučili malo pobliže popratiti bila je ona između Liverpoola i Brightona. U prvom poluvremenu vidjeli smo pravu simultanku najboljeg braniča na svijetu Virgila Van Dijka koji je zabio dva lijepa pogotka glavom, a oba puta asistirao mu je mladi Trent Alexandre-Arnold.

Utakmice je malo po malo odmicala kraju, Redsi si kontrolirali sve na terenu, a onda – šok u dvije minute.

Prvo je Trossard pobjegao Lovrenu, Alisson je izašao van svojih 16 metara i igrao rukom te je zbog toga dobio izravni crveni karton. Zadnji put kada je neki vratar Redsa dobio direktni crveni karton bilo je prije sedam godina, a tada se to dogodilo također jednom Brazilcu, a riječ je o Doniju.

Dok je trajala zbrka na terenu, u igru je ušao rezervni čuvar mreže Adrian, koji je odmah po dolasku na vrata krenuo namještati živi zid, ali budući da sudac nije dao znak da se mora čekati njegov zvižduk, Dunk je gurnuo loptu po podu dok to nitko nije očekivao i utakmica se praktički iz ničega zakomlicirala.

U 88. nesigurni Adrian je umalo poklonio novi pogodak Brightonu, ali na njegovu sreću ipak je uspio ispraviti svoju pogrešku prije nego li je do lopte stigao napadač gostiju.

Do kraja utakmice mreže se nisu tresle pa su tako Redsi u konačnici upisali nova tri boda, iako se svašta moglo dogoditi u završnici utakmice.

Od ostalih utakmica izdvajamo londonski derbi između Chelsea i West Hama. Frank Lampard, legenda Plavaca i njihov sadašnji trener, svoju je igračku karijeru započeo u West Hamu pa je tako ovo bila jedna uistinu posebna utakmica za njega. Bilo kako bilo, gostujući sastav nije imao milosti prema jednom od najboljih engleskih veznjaka svih vremena te su u konačnici stigli do minimalne pobjede.

Jedini pogodak na utakmici vidjeli smo u 48. minuti, a zabio ga je jako zanimljivi lijevi bek West Hama Aaron Cresswell. Ušao je 29-godišnajk u gostujući 16-erac, varkom se riješio čuvara nakon čega svojom slabijom, desnom nogom, vara Kepu za veliko slavlje gostiju.

Ovom pobjedom West Ham je sada stigao do 13.mjesta, dok je Chelsea sada četvrti.

Za kraj dodajemo još kako je Tottenham na domaćem terenu upisao tešku 3:2 pobjedu protiv Bournemoutha iako su sve do 73. minute vodili s visokih 3:0. Za domaći sastav dva je pogotka zabio Alli, dok je jedan gol djelo Sissoka. Kod gostiju dva gola zabio je Harry Wilson, ali njegova dobra predstava nije bila dovoljna da njegov sastav stigne barem do jednog boda.

Burnley je na uvijek neugodnom Turf Mooru dočekao Crystal Palace, a gosti su slavili rezultatom 0:2. Strijelci pogodaka bili su Zaha (45') i Schlupp (78'), a ove dvije momčadi su sada na diobi sedmog mjesta iako je Burnley ispred Palacea radi bolje gol razlike.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Virgil van DijkAlissonLiverpoolFrank Lampard

Ostale Vijesti