Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Tresla se brda, rodilo se - niš'!

ned. 29.09.24. | 21:53

Dvoboj prve dvije momčadi nije nam ponudio ništa spomena vrijednog. Napadi se nisu pojavili na utakmici i sve što su uspjeli iskreirati, obrane su uspjele očistiti, najčešće blokom. Sve u svemu, očekivali smo puno više od Jadranskog derbija

U derbiju osmog kola HNL-a Rijeka i Hajduk su na Rujevici pred 7.505 gledatelja odigrali bez golova ostavši na vrhu ljestvice bodovno izjednačeni.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bio je to 102. Jadranski derbi, Hajduk ima jednu pobjedu (39) više od Rijeke (38), dok je 25 utakmica završilo bez pobjede.

Ukupno gledajući sve dosadašnje međusobne oglede u pet natjecanja (prvenstvo i kup bivše države, HNL, Hrvatski kup, Superkup), Rijeka i Hajduk odigrali su 175 utakmica u kojima je splitska momčad ostvarila 66 pobjeda, 55 utakmica je završilo neodlučenim rezultatom i 54 pobjedom Rijeke.

Krenulo se čvrsto i oprezno, bez previše rizika na obje strane. Trebalo je čekati pola sata za prvo uzbuđenje. U 30. minuti Rijeka je imala lijepu priliku, nakon prekida Radeljić je primio loptu i na vrhu peterca tražio Galešića, ali je Uremović uklizao i spriječio izgledan pogodak.

Najbolji priliku u prvom dijelu Hajduk je imao u 35. minuti, Livaja je proigrao Hrgovića, koji je pucao iskosa s desne strane, ali Devetak je uklizavanjem blokirao njegov pokušaj i odbio u korner.

Najbolju priliku na utakmici imao je Stipe Perica na isteku 90. minute, nakon što je u duelu s Uremovićem izbio pred Lučića, ali je pucao visoko preko gola.

Rijeka - Hajduk 0-0

Stadion: Rujevica. Gledatelja: 7.505

Glavni sudac: Ante Čulina (Zagreb); pomoćnici: Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Dario Kolarević (Zagreb); četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR: Fran Jović (Zagreb), AVAR: Ivan Mihalj (Velika Gorica).

Rijeka (4-1-4-1): Zlomislić - Smolčić (od 87. Majstorović), Galešić, Radeljić, Devetak - Petrovič - Pašalić (od 75. Djouahra), Fruk (od 87. Selahi), Janković, Rukavina (od 46. Gojak) - Andrić (od 75. Perica)

Hajduk (4-2-3-1): Lučić - Hrgović (od 85. Diallo), Uremović, Prpić, Melnjak- Krovinović, Rakitić - Durdov (od 62. Sigur), Kalik (od 77. Pukštas), Biuk (od 62. Dajaku) - Livaja

Tijek utakmice:


Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLJadranski derbiHajdukNK Hajduk SplitHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti