REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

UŽIVO: Courtois obranio jedanaesterac i spasio Belgiju, a onda pred kraj prvog dijela Batshuayi zabio za vodstvo

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.11.22. | 20:27

Kanađani napadaju, ali trenutno bez uspjeha

Nakon što su Vatreni remizirali s Marokom bez golova na otvaranju skupine C pratimo s pozornošću drugi susret skupine između Belgije i Kanade. Već na startu Kanada je pokazala da nije slučajno stigla u Katar.

U šestoj minuti kreirali su situaciju iz koje se izrodila prilika za zgoditak s bijele točke. Buchanan je šutirao, Courtois obranio, a igrač Kanade signalizirao igranje ruke Carrasca. Sudac je pregledao VAR snimku i pokazao na bijelu točku, a Carrascu žuti karton.

Bio je to trenutak u kojem je Courtois pokazao zašto je trenutno najbolji vratar svijeta. Davis je postavio loptu na 11 metara, šutirao, a belgijski vratar obranio i prometnuo se zasad u heroja svoje momčadi.

Kanađani su dominirali, napadali, imali više udaraca na gol, ali na kraju ipak do vodstva dolazi Belgija. Tražili su Kanađani i još jedan jedanaesterac u 39. minuti, ali zambijski sudac nije ništa svirao.


Igrala se 44. minuta kad je Batshuayi iskoristio kiks stopera Kanade i zabio za 1:0 na ubačaj Alderweielda. 

Zgoditak pogledajte OVDJE.

Nastavila je Kanada tamo gdje je stala u prvom dijelu. Obrana Belgije našla se u problemima u nekoliko navrata. Martinez je mijenjao odmah na početku drugog poluvremena pa su u igru ušli Onana i Meunier, a iz igre su izašli Carrasco i Tielemans. Mijenjao je Martinez i u 62. minuti kad je iz igre izvadio Edena Hazarda, a u igru je poslao Trossarda.

Belgija je mogla do drugog gola kad je De Bruyne uposlio sjajno Batshuayija kojeg je blokirala obrana Kanade u 67. minuti.

Belgija - Kanada 1:0

Strijelci: Batshuayi (44.) 1:0

Belgija (3-5-2): Courtois - Alderweireld, Vertonghen, Dendoncker – Witsel, Tielemans(od 46. Onana), Hazard(od 62. Trossard), Carrasco(od 46. Meunier), Castagne – De Bruyne, Batshuayi(od 78. Openda)

Kanada (3-4-2-1): Borjan - Johnston, Vitoria, Miller - Laryea(od 74. Adekugbe), Eustaquio(od 81. Osorio), Hutchinson(od 58. Kone), Davies, Hoilett (od 58. Larin), Buchanan(od 81. Millar) - David




Tagovi

BelgijaSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Kanada

Ostale Vijesti