Paul Terry/Newscom
Paul Terry/Newscom

Uvertira za Dinamo: Stativa, dvojac s klupe i VAR donijeli pobjedu sterilnom Chelseaju u samoj završnici

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 03.09.22. | 17:33

Chelsea je imao posjed lopte, ali malo prilika, a West Ham je vodio (0:1). No, džoker s klupe bio je Chilwell, strijelac i asistent, a West Hamu je u sudačkoj nadoknadi poništen pogodak

Chelsea je pobijedio, ali nije briljirao. Ni približno. Vjerojatno će i sam Thomas Tuchel nakon ove utakmice imati više upitnika nego usličnika. Pao je na Stamford Bridgeu (2:1) West Ham u šestom kolu Premiershipa, no, bila je to muka, čupanje do zadnje minute i dosta sreće. Uoči dolaska u Maksimir kod Dinama u prvom kolu Lige prvaka (6.rujna, 18:45) Chelsea nimalo ne izgleda kao nepobjedivi velikan.

Dakle, krenimo od sredine. West Ham je poveo nakon kornera, zabio je Antonio u 63. minuti, nakon kornera. To je već peti gol iz prekida koji je Chelsea primio ove sezone. I peta utakmica zaredom u kojoj je svladan Chelseajev vratar. To su podaci koji mogu Dinamu biti korisni za utorak. Prije tog gola Chelsea je bio dominantan u posjedu, u nekim trenucima držao je loptu i 80 posto vremena, međutim, iz toga nije izišlo baš ništa. Lopta je išla sporo, uglavnom na krilo do Cucurelle i Jamesa, ali njihove je ubačaje West Hamova obrana lagano otklanjala. U prvom dijelu nije Chelsea imao nijednu ozbiljnu priliku, nijedan pravi udarac u okvir gola, potpuno su sterilni bili 'Plavci', a Sterling i Pulisic u napadu potpuno odsječeni. Mateo Kovačić igrao je u prvih 11, izišao je u 72. minuti, vidi se na njemu posljedica pauze, još ulazi u formu nakon ozljede, nije niti on odigrao neku veliku utakmicu.

Nije ta jalova dominacija donijela Chelseaju ništa, a onda je stigao taj pogodak 'hammersa'. Loša reakcija čitave obrane i golmana Mendyja na ubačaj iz kornera, Antonio se najbolje snašao u gužvi i zabio za vodstvo. West Ham je u tim trenucima izgledao bolje, opasnije. Tuchel je mijenjao, ušli su Havertz (umjesto Kovačića), Chilwell, Broja... I upravo je dvojac s klupe donio tešku pobjedu. Prvo je zabio Chilwell, poput pravog golgetera. Dugom loptom, koja je preskočila suparničke stopere, proigrao ga je Thiago Silva. Izgledalo je da će mu lopta pobjeći, ali je uspio toliko produljiti stopalo i kroz noge Fabianskog zabiti za izjednačenje. Međutim, drama je tek slijedila. Prvo su gosti zamalo poveli, Cornet je ostao sam nakon ubacivanja s lijeve strane, Mendy već sladan, ali udarac glavom završio je u vratnici. U idućem napadu Chilwell je bio asistent, ubacio također s lijeve strane, a drugi džoker s klupe, Havertz iskoristio sporost West Hamove obrane i zabio za 2:1.

Nije ni to bilo sve. West Ham je uspio zabiti, strijelac je bio Cornet, slavio je gol za bod, ali, nakon gledanja VAR snimke sudac je zbog prekršaja na Mendyju poništio pogodak, uz proteste Wesrt Hamovih igrača. I Chelsea je, unatoč još jednoj (ispod)prosječnoj partiji proslavio pobjedu. Jesu li njegove slabosti dovoljne da bi ga Dinamo u utorak iznenadio?

Chelsea je igrao u sastavu: Mendy - Fofana, Thiago Silva, Koulibaly - James, Gallagher (od 60. Broja), Loftus-Cheek (od 83. Jorginho), Kovačić (od 72. Havertz), Cucurella (od 72. Chilwell) - Pulisic (od 60. Mount), Sterling.


Premiership, 6. kolo

3. rujna

Everton - Liverpool 0:0

Brentford - Leeds 5:2

Chelsea - West Ham 2:1

Newcastle - Crystal Palace 0:0

Nottingham Forest - Bournemouth 2:3

Tottenham - Fulham 2:1

Wolves - Southampton 1:0

Aston Villa - Manchester City

4. rujna

Brighton - Leicester, 15.00

Man. Utd - Arsenal, 17.30



Tagovi

ChelseaWest HamGNK DinamoLiga prvakaPremiership

Ostale Vijesti