Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Utrka s vremenom: Sve čine Bijeli, kako bi navijači Raketu u četvrtak na terenu vidjeli

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.07.24. | 08:00

Hajduk ima mogućnost do srijede u ponoć prijaviti UEFA-i novo pojačanje za nastup protiv HB Torshavna

Ivan Rakitić novi je igrač Hajduka, predstavljen je u velikom stilu u nedljelju masi navijača s balkona Bijelog salona na Poljudu, a moglo bi se dogoditi i da već nastupi ovog četvrtka protiv HB Torshavna (21 sat, MAX Sport 1) na popunjenom stadionu u prvoj utakmici 2. pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rješavanje papirologije je u tijeku, pa premda Raketa još nije u optimalnom stanju što se spreme tiče, iako je radio, ali imat će tek nekoliko treninga s momčadi do tada, svakako bi bilo poželjno da se najveće pojačanje u povijesti HNL-a pojavi makar na klupi u četvrtak.

Hajduk je poslao UEFA-i popis igrača, koji se tijekom prijelaznog roka može još nadopunjavati, ali za svako pretkolo postoji mogućnost dodavanja novih nogometaša. Sada je rok do srijede u ponoć, a igrač mora biti verificiran za nastup u domaćem prvenstvu koje počinje za Bijele 4. srpnja utakmicom sa Slaven Belupom, da bi mogao biti 'uredan' i kod UEFA-e.

No, sve je malo na čekanju budući da stiže iz federacije s drugog kontinenta, pa ćemo odgovor je li Raketa unutra trebati pričekati do konferencije za medije koju će trener Gennaro Gattuso održati dan prije svog službenog debija na klupi Hajduka.

Već je odradio osam pripremnih utakmica, u kojima ima skor od šest pobjeda, te po jedan remija i poraz. Idealan scenarij za podizanje morala kod 'bijelog puka' jest da Splićani dođu do povoljnog rezultata, kako bi se i nekadašnji reprezentativac u završnici pojavio na terenu i dobio zaslužene ovacije Poljuda prilikom ulaska u igru.

Ako i ne uspiju, onda će sve još jednom 'gorjeti' protiv Slaven Belupa kada bi 36-godišnji Rakitić mogao po prvi put zaigrati u Hrvatskoj nogometnoj ligi, pridružiti se Ivanu Perišiću (35) koji je isto napravio prošle sezone u poznim igračkim godinama. (dku)  

          


Tagovi

Ivan RakitićHajdukHB TórshavnUEFAKonferencijska ligaGennaro GattusoIvan PerišićSlaven BelupoHrvatska nogometna ligaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti