Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Utišao kritike i gradi Osijek kakav navijači žele gledati, ova sezona bila je za zaborav!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 16.04.24. | 13:30

Svoj dio odgovornosti i obaveze mora ponijeti Jose Boto, dakako i vrhuška kluba koja mora uložiti dodatni napor kako bi se javnost okrenulo na njihovu stranu ili barem utišala kritike i otrovne strijele kojima redovito zasipaju.

Samo mijena stalna jest! Uoči gostovanja Osijeka u Koprivnici, stavili smo koju dodatnu kilu utega na nejaka pleća Zorana Zekića podsjetivši ga kako je Slaven Belupo bio stratište za dvojicu njegovih prethodnika. U Podravini su oružje položili Stjepan Tomas i nešto ranije Borimir Perković.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Doduše, podsjetili smo ga i da ima Šimuna Mikolčića i da je poprilično nejasno zašto ga drži u frižideru dok svima drugim mladim igračima daje prilike. Osim ako to nije naputak s vrha; ali onda bi bilo dobro da se to iskomunicira. I potvrdi ili demantira da se mladić kažnjava jer nije htio na posudbu u drugu ligu u Slovačkoj. Barem tako sugeriraju insajderi oko Pampasa koji su najčešće točni.

Kako bilo, čini se da je Koprivnica bila prekretnica za Osijek i Zekića. Uhvatili su bodove, uzeli ih i protiv Rudeša da bi priču zaokružili ove nedjelje na Poljudu. Jer dobiti Hajduk u Split uvijek je velika stvar, kakav god Hajduk bio. I kakav će već biti.

Iako su svi bili uvjereni da je domaćin zreo za porciju, Zoran Zekić bio je pragmatičan i školski vodio utakmicu. Išao je na sigurno. I vratio se na Pampas s tri boda. Ne znamo je l' bio “doček” kakav je bio nakon ispadanja iz Kupa, ovog puta u pozitivnom kontekstu, ali nakon devet bodova s tri gostovanja - treba mu odati priznanje! I reći kako je Zeka bio u pravu kada je zazivao vrijeme kao saveznika.

Posljednje utakmice, ali i cijelo proljeće sugerira kako trener Osijeka mudruje i poput profesora Baltazara traži formulu za sljedeću sezonu. Gleda Zekić tko može od klinaca, na kojoj poziciji i u kojem sustavu. Hoće li Osijek igrati s četvoricom, trojicom ili petoricom u zadnjoj liniji? Jesu li djeca iz inkubatora dovoljno sazrela da nose Osijek u bolju budućnost i kakav zapravo Osijek možemo očekivati dogodine.

Navijači su suglasni; Osijek koji će krenuti po naslov prvaka. Ako može Rijeka, zašto ne bi mogli oni?

No, za takav iskorak trebat će puno mudrosti, još više sreće. Jer, nije baš sve na Zoranu Zekiću. Svoj dio odgovornosti i obaveze mora ponijeti Jose Boto, dakako i vrhuška kluba koja mora uložiti dodatni napor kako bi se javnost okrenulo na njihovu stranu ili barem utišala kritike i otrovne strijele kojima redovito zasipaju. I još neki koji su "u ormaru". I djeluju iz sjene...

I trebalo bi Boto odigrati prijelazni rok u skladu s reputacijom s kojom je dočekan na Pampasu. Dakle, ako je proljetni dio prilika da se provjeri mladost Osijeka, onda se već sada može zaključiti tko će biti meta u prijelaznom roku. Uz Duartea, traži se pravi stoper. Dakako, pod uvjetom da Slavko Bralić ne produži ugovor. Jer, Stjopa Mkrtčjan očito nije taj! Za visoke ambicije Osijeka trebalo bi zadržati Ramona Miereza, svakako i Darka Nejašmića koji je često podcijenjen a u naravi je srca i duša ove momčadi Osijeka!

Prošli tjedan najavljen je potpis ugovora Domagoja Bukvića, još uvijek čekamo bijeli dim. Kolić je pokazao da se na njega može računati, Matković je postao standardan.

Scile i Haribde prošao je Zoran Zekić da bi pokazao da je na pravom putu. Iako je podmetanja bilo i previše, ali najteže je biti prorok u vlastitom selu! Osijekov brod je prošao nevrijeme i oluju. Kurs je uspostavljen, sada treba nastaviti. I s utrkom za Europu, ali i s finesama koje će puno značiti u pripremi sljedeće sezone. Jer ova je ipak bila za zaborav.



Tagovi

NK OsijekZoran ZekićJose BotoHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti