Sandra Novaković Milašinčić/Futsal Dinamo
Sandra Novaković Milašinčić/Futsal Dinamo

Utakmica vrijedna meč-lopte: I večeras bi trebale odlučivati nijanse

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 10.05.24. | 09:11

Pobjednik ovog dvoboja (petak, 20.15, MaxSport 1) doći će na korak do naslova i imati veliku psihološku prednost pred četvrtu utakmicu finala koja se igra u ponedjeljak (19 sati) također u Omišu.

Večeras će se šesti put u ovoj sezoni susresti aktualni viceprvak Olmissum i branitelj naslova Futsal Dinamo. Sve je krenulo još početkom rujna, polufinalem Superkupa, kada je Dinamo nakon boljeg izvođenja šesteraca izborio finale, posljedično osvojio prvi trofej sezone. U redovnom dijelu prvenstva Plavi su slavili sa 6-1 u Zagrebu i 2-1 u Omišu, a u trenutni rezultat u finalu je 1-1 u pobjedama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo je u uzbudljivoj utakmici nakon produžetaka slavio s 4-2, a u drugom zagrebačkom dvoboju, još jednoj izjednačenoj i uzbudljivoj utakmici, Olmissum je kasnim pogocima pobijedio s 2-0 i sada ima priliku na domaćem parketu dohvatiti svoj treći naslov prvaka države. Dinamo na ušću Cetine lovi najmanje jednu pobjedu koja bi mu garantirala majstoricu u 'grotlu' zagrebačke dvorane, u kojoj god da igra.

Dakle, ulog u današnjoj utakmici je veliki. Pobjednik će imati dvije meč lopte za naslov i bit će u velikoj psihološkoj prednosti pred petu utakmicu koja se također igra u Omišu, idući ponedjeljak u 19 sati.

"Dobro znamo kakav je protivnik pred nama. Moramo ponovno biti mirni i staloženi. U ove dvije utakmice nećemo biti pod pritiskom publike kao u Zagrebu, već ćemo imati podršku ispunjenog Ribnjaka. Svaka nova utakmica je priča za sebe, tako da trenutno razmišljamo samo o večerašnjoj utakmici. Idemo hrabro i odlučno, strpljivo do samog kraja, pa što bude", rekao je trener Omišana Frane Despotović za Sportske novosti.

Dinamo je, unatoč velikom broju udaraca u drugoj utakmici finala, ostao bez postignutog pogotka prvi put ove sezone. Zanimljivo, Dinamo je u posljednjih šest utakmica, u sve četiri polufinalne protiv Futsal Pule i obje finalne protiv Olmissuma prvi primio gol.

"Još prije finala rekao sam da nas očekuju susreti dvije najbolje hrvatske momčadi. Olmissum ima šest reprezentativaca, a mi pet. Oni su u odnosu na prošlu sezonu imali neke promjene u kadru, a mi smo ostali praktički kompletni, tako da bi iskustvo i homogenost trebali biti na našoj strani. Poznajemo se u dušu, pokušat ćemo iznenaditi Omišane i revanširati im se za poraz u Zagrebu jer, za obraniti naslov svakako nam je potrebna najmanje jedna pobjeda na Ribnjaku", u razgovoru za SN rekao je Matija Đulvat.

Oba trenera na raspolaganju imaju sve igrače, s time, da četvorici igrača Olmissuma prijeti propuštanje četvrte utakmice ( Antonio Sekulić, Duje Kustura, Bruno Žilić i Josip Kolobarić), kao i šestorici Dinamovaca (Luka Perić, Danijel Dekanić, Nikola Gudasić, Ante Piplica, Mateo Mužar, Neven Zonjić).

Utakmica se igra od 20.15 na kanalu MaxSport 1, a četvrta utakmica na rasporedu je u ponedjeljak s početkom u 19 sati.

Prema Germaniji, Olmissum je blagi favorit s tečajem na pobjedu domaćina od 2.20, dok se pobjeda Plavih vrednuje 2.80, što dodatno sugerira da je riječ o dvoboju dva vrlo izjednačena suparnika. Tečaj na X je 5.30, a Germania još daje tečaj od 1.65 na manje od 4.5 golova, dok se tečaj na više od 4.5 golova vrednuje s 2.10.

Napomenimo kako je samo jedna od posljednjih šest međusobnih utakmica završila s više od 4.5 golova u redovnih 40 minuta dvoboja. (N.R.)



Tagovi

Futsalfutsalprvenstvo hrvatske u futsaluFutsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK OlmissumOlmissumDinamo Zagreb

Ostale Vijesti